Nyhet

Norron Select har en mer aggressiv position än tidigare - ökade 5,9 procent i augusti

Fonden Norron Select steg 5,9 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,6 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvarlate Marcus Plyhr.

Enligt Plyhr är fondens position mer aggressiv än tidigare. Dock inte för aggressiv.

Framöver ser Plyhr tre faktorer som kan öka volatiliteten på marknaden.
Den första rör ett vaccin för Covid-19. I nuläget tror marknaderna på att ett vaccin kan vara färdigt till årsslutet. Den andra gäller det geopolitiska läget mellan USA och Kina. Den tredje är det amerikanska valet.

I den långa boken var fondens bästa innehav Sirius Group, Aker Carbon, Aker Offshore Wind, Vaccinbody och 24SevenOffice.

I den långa boken var fondens sämsta innehav Atlantic Sapphire, iTech, SATS, Yara och Solon Eiendom. I den korta boken var fondens bästa innehav Bygghemma och Avanza. I den korta boken var fondens sämsta innehav Latour, Addtech och SCA.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Sverige (kungariket), G-Loot Global Esporst AB, Volati AB Participating Preffered, Yara Intl Asa Cfd och Atlantic Sapphire AS Ordinary Shares.

Norron Select, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent5,9
Index MM, förändring i procent4
Fond i år, förändring i procent6,6

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt