Odin Fastighet minskade 9,27 procent i oktober - Offentliga Hus nytt innehav

Nyhet

Odin Fastighet minskade 9,27 procent i oktober - Offentliga Hus nytt innehav

Fonden Odin Fastighet C minskade 9,27 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 8,32 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 17,90 procent och är därmed sämre än index som har minskat 16,28 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Oktober var negativ för fastighetsaktier och för ODIN Fastighet. Anledningen till fallet beror enligt fondens förvaltare på oroligheter över nya nedstängningar i Europa och osäkerhet om valet i USA.

Bland fondens positiva bidragsgivare fanns Diös Fastigheter, K2A Knaust & Andersson B och Kungsleden.

Negativt bidrag kom främst från Sagax B, Wallenstam B och NP3 Fastigheter.

Fonden har köpt nytt innehav i Offentliga Hus.

"Offentliga Hus är ett nytt företag i portföljen där vi deltog i börsintroduktionen (IPO) i slutet av oktober. Offentliga Hus är ett svenskt företag som fokuserar på fastigheter med hyresgäster som driver en skattefinansierad verksamhet. De har tillväxtambitioner och leds av Stendörrens tidigare ledningsgrupp. Aktien gick ner något efter börsintroduktionen, och vi tog då tillfället i akt att köpa lite mer".

Sagax B, Nyfosa och Balder B var vid månadsskiftet fondens största innehav.

Odin Fastighet C, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-9,27
Index MM, förändring i procent-8,32
Fond i år, förändring i procent-17,90
Index i år, förändring i procent-16,28

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev