Odin Norden minskade 7,58 procent i oktober - tror på nya innehavet Embracer

Nyhet

Odin Norden minskade 7,58 procent i oktober - tror på nya innehavet Embracer

Fonden Odin Norden C minskade 7,58 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 5,41 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 5,98 procent och är därmed bättre än index som har ökat 2,72 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Trots en positiv start på oktober vände aktiemarknaderna nedåt under andra halvan av månaden.
Fondens positiva bidragsgivare var bland andra Embracer Group B, SP Group och Olvi A.

Negativa bidrag kom till största del från Beijer Ref, Addtech B och XXL.

Fonden utökar portföljen med nytt innehav i Embracer.

"Svenska Embracer är en nykomling i portföljen under månaden. Anledningen till att vi köpte företaget till ODIN Norden är att de kommer att lägga mer pengar på ytterligare förvärv framöver. Vi tror att företaget har goda tillväxtmöjligheter".

Addlife B, Hexagon B och Beijer Ref var vid månadens slut fondens största innehav.

Odin Norden, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-7,58
Index MM, förändring i procent-5,41
Fond i år, förändring i procent5,98
Index i år, förändring i procent2,72

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev