Pareto ser positivt på Evolution, Kindred och Kambi inför kvartalsrapporterna

Nyhet

{newsItem.title}

Pareto ser positivt på Evolution, Kindred och Kambi inför kvartalsrapporterna

Pareto har idag publicerat tre stycken positiva kommentarer om sektorkollegorna Evolution, Kindred, och Kambi inför de stundande kvartalsrapporten. De två förstnämnda fick även nya riktkurshöjningar, framgår det av analyserna.

Analytikern Marlon Värnik har bland annat inkorporerat förvärvet Big Time Gaming i Evolutions estimat, och lyfter kasinoleverantören som en favorit i sektorn. Pareto har en målmultipel om 38 gånger 2022 års rörelseresultat, vilket ger riktkursen 1 648 kronor (1 300).

I Kindred ser Pareto både potential för estimaten samt för multipeln, och jämför man med internationella jämförelsebolag uppges bolaget handlas till en rabatt om cirka 40 procent baserat på 2021 års ev/ebit. Även detta bolag är en favorit.

Kambi tros landa på 43 miljoner euro i intäkter i tredje kvartalet, och Pareto lyfter bland annat att sportevenemanget March Madness hade lika mycket volym som hela Super Bowl hade i Michigan och Pennsylvania.

Alla aktierna stiger över 3 procent, och sektorkollegan Betsson följer också med upp med cirka 4 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev