Undervikt i Amazon tyngde avkastningen - SEB Hållbarhetsfond Världen minskade 0,3 procent i juli

Nyhet

Undervikt i Amazon tyngde avkastningen - SEB Hållbarhetsfond Världen minskade 0,3 procent i juli

Fonden SEB Hållbarhetsfond Världen minskade 0,3 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 6,7 procent och är därmed sämre än index som har minskat 3,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Anna Sigurd.

Angående utvecklingen på marknaden lyfter Sigurd flera positiva indikationer, där exempelvis delårsrapporterna från USA kom in över förväntan.

Trots optimismen nämner förvaltaren däremot coronavirusets utveckling som ett orosmoln.

"Även om marknadsutvecklingen varit positiv finns en oroväckande ökning av nya covid-19-fall i vissa delar av världen och återinförandet av strängare restriktioner i vissa regioner riskerar ge negativa effekter på konjunkturen globalt", skriver Sigurd.

Enligt förvaltaren gynnades fonden under juli av sin undervikt i energi, men tyngdes däremot av undervikten inom industrisektorn.

De enskilda bolagsvalen påverkade i sin helhet portföljen negativt, där en övervikt i Nordstrom och en undervikt i Amazon tyngde utvecklingen mest. På den positiva sidan fanns däremot övervikterna i Sweco och AF Poyry.

Vid månadsskiftet hade fonden störst geografisk exponering mot Sverige och därefter USA.

De största innehaven var vid tidpunkten Stadshypotek, Nordea Hypotek, Skandinaviska Enskilda Banken med portföljvikterna 8,9, 6,9 respektive procent.

SEB Hållbarhetsfond Världen, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent-0,3
Fond i år, förändring i procent-6,7
Index i år, förändring i procent-3,4

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev