Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - Flera nya rekar från Handelsbanken i analys av verkstadssektorn

Stockholmsbörsen sjunker i den inledande handeln. Handelsbanken har gjort flera förändringar bland sina rekommendationer i den svenska verkstadssektorn i en sektoranalys.

Efter 29 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,64 procent till 1 897,39. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,88 procent som lägst och -0,42 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 0,91 procent.

AktieKursförändringKommentar
SAS3,1%Flygbolaget har nått överenskommelser med tio leasegivare om ändrade villkor för leasingavtal av flygplan och utrustning
Atlas Copco0,5%Handelsbanken har höjt sin kortsiktiga rekommendation till köp
Swedish Match0,1%Philip Morris förlänger acceptfristen till 4 november på grund av att EU-kommissionen inte slutfört sin granskning av affären
Alfa Laval0,2%Handelsbanken höjer sin kortsiktiga rekommendation till behåll
ABB−0,3%Handelsbanken har sänkt sin kortsiktiga rekommendation till behåll
Volvo−0,6%Ny statistik från ACT Research visade att orderingången av tunga lastbilar i Nordamerika ökade kraftigt i september. Samtidigt har Handelsbanken sänkt sin kortsiktiga rekommendation till behåll
SKF−0,8%Handelsbanken har sänkt sin kortsiktiga rekommendation till behåll
Ericsson−1,2%Di avslöjar att Ericssons dotterbolag Ericsson Nikola Tesla har fortsatt med sina leveranser till Belarus. Landet står politisk nära Ryssland
Sandvik−1,3%Handelsbanken har sänkt sin kortsiktiga rekommendation till behåll
EQT−1,6%Jefferies höjer till köp från behåll, riktkurs 275 kronor
Epiroc−1,7%Handelsbanken har sänkt sin kortsiktiga rekommendation till behåll
Castellum-1,9%ABG Sundal Collier sänker till behåll från köp
Nyfosa-3,2%ABG Sundal Collier sänker till behåll från köp
Gränges−4,3%Handelsbanken har sänkt sin kortsiktiga rekommendation till sälj
Avanza-7,3%Nettoutflöde under september


http://media.finwire.com/media/FWM007BD6C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt