Xvivo nytt innehav i Lannebo Småbolag Select, som ökade 6,8 procent i juli

Nyhet

Xvivo nytt innehav i Lannebo Småbolag Select, som ökade 6,8 procent i juli

Fonden Lannebo Småbolag Select steg 6,8 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 7,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 9,1 procent och är därmed sämre än index som har ökat 1,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna Mats Gustafsson och Hjalmar Ek kommenterar månaden som gått.

"De senaste månadernas börsåterhämtning fortsatte under juli, understödd av positiva nyheter kring vaccinutveckling från en rad läkemedelsbolag. Kvartalsrapporterna gav i många fall också
ett kvitto på att bolagens motståndskraft varit högre än väntat. På grund av olika typer av statliga stödprogram i flertalet länder är det dock inte i samtliga bolag helt tydligt hur den underliggande utvecklingen faktiskt har varit. I princip samtliga rapporter vittnar dock om samma mönster: en kraftigt negativ utveckling i april, en viss förbättring i maj och sedan en tydlig förbättring i juni. Lannebo Småbolag Select steg under månaden men utvecklades svagare än sitt jämförelseindex."

Lindab är fjärde största innehavet i fonden.

"Ventilationsbolaget Lindab lyckades förbättra marginaler och kassaflöde trots ett omsättningsmässigt svagt kvartal. Detta var i vår mening ett kvitto på att det interna förbättringsarbetet ger effekt. Aktien belönades med en kursuppgång på 25 procent. "

Medicinteknikföretaget Xvivo Perfusion är ett nytt innehav i fonden.

"Bolagets produkter syftar enkelt uttryckt till att organ utanför kroppen hålls i gott skick i samband med transplantationer. Detta ökar möjligheten för fler människor att få organ i tid och minska väntetiderna. Bolaget har en stark marknadsposition inom lungtransplantation och har även flera spännande utvecklingsprojekt för att bredda produkterbjudandet till fler organ. Vi bedömer att satsningar på nya segment döljer en god underliggande lönsamhet i bolagets mer mogna segment. Innehaven i BHG, Dometic och Beijer Ref minskades något då värderingarna stigit efter kursuppgångar."
Lannebo Småbolag Select, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent6,8
Index MM, förändring i procent7,6
Fond i år, förändring i procent-9,1
Index i år, förändring i procent1,8

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev