Didner & Gerge Aktiefond ökade hela 7,4 procent i augusti - ett år med nya förvaltare

Nyhet

Didner & Gerge Aktiefond ökade hela 7,4 procent i augusti - ett år med nya förvaltare

Fonden Didner & Gerge Aktiefond steg 7,4 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,5 procent och är därmed bättre än index som har ökat 3,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Den sista augusti har det gått ett år sedan Simon Peterson och Carl Bertilsson tog över förvaltningen. De kommenterar.

"Under året som gått har vi fokuserat på att göra en grundlig analys av bolag i och utanför portföljen, vilket har inneburit en hög aktivitetsnivå vad gäller bolagsinteraktioner och analysarbete. Vi investerar där vi bedömer att marknaden underskattar potentialen i förhållande till vår analys av bolagens framtida utveckling. Detta har inneburit något fler innehav med en god långsiktig vinsttillväxt, medan vi är mer försiktiga med mogna bolag i mogna branscher."

Sammantaget har året resulterat i tretton nya innehav och tre innehav som har lämnat portföljen. Större nya innehav är Hexagon, H&M, Thule, Electrolux, AstraZeneca, Bravida, GN Store Nord, Ericsson och Systemair. Autoliv, Danske Bank och Nolato har lämnat portföljen.Didner & Gerge Aktiefond, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent7,4
Index MM, förändring i procent3,7
Fond i år, förändring i procent6,5
Index i år, förändring i procent3,5

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev