Loomis och Electrolux bidrog positivt till Lannebo Sverige som ökade 2,2 procent i september

Nyhet

Loomis och Electrolux bidrog positivt till Lannebo Sverige som ökade 2,2 procent i september

Fonden Lannebo Sverige steg 2,2 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 4,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,5 procent och är därmed sämre än index som har ökat 8,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Martin Wallin och Robin Nestor.

Positiva bidragsgivare för månaden var Electrolux och Loomis.

"Vitvarutillverkaren hade en utmanande vår där man för första halvåret 2020 redovisade en
fallande försäljning och en rörelsevinst om 60 miljoner kronor. Köpviljan har sedan juni gradvis börjat återhämta sig och det uppdämda behovet från den mest kritiska ”covid-19-eran” pressar
upp efterfrågan".

"Loomis gjorde ett förvärv i Danmark och lanserade en ny kundlösning kallad Pay och tar klivet in i en ny del av marknaden. Det nya erbjudandet innefattar bland annat betalningsterminaler,
POS-system samt integration mot bokföringssystem".

Negativa bidragsgivare för månaden var Nokia och SEB.

"Nokia, som tidigare tillsammans med Ericsson varit leverantör av basstationer till Verizon, tappade ett stort 5G-kontrakt till Samsung. Spekulationer hade förekommit och pressat aktien men den har fortsatt att handlas svagt efter pressmeddelandet. För Nokia innebär det troligen ett tapp på cirka fem procent av försäljningen över tid".

Under perioden köpte fonden i ABB, Electrolux och Volvo. Samtidigt sålde fonden i AstraZeneca, Sandvik och Dometic.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav H&M B, SKF B, Volvo B, Swedbank A och Nordea.

Lannebo Sverige, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent2,2
Index MM, förändring i procent4,5
Fond i år, förändring i procent4,5
Index i år, förändring i procent8,2

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev