Capacent (CAPAC) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Capacent aktie

CAPAC  

Capacent Holding är en konsultkoncern. Kompetensen återfinns huvudsakligen inom verksamhetsstyrning, kundstrategi och informationshantering. Bolagets kunder är verksamma inom ett flertal sektorer och återfinns främst inom den nordiska marknaden, men även på global nivå. Bolaget har sina rötter ursprungligen inom ABB koncernen som ABB Financial Consulting under 1983 för att under 2008 bedriva verksamhet under namnet Capacent. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Capacent tillhör sektorn Industri och branschen Affärskonsulter. Bolaget har ett börsvärde på 126 MSEK, en omsättning på 257 MSEK och med ett resultat på -25 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Capacent

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Capacent (CAPAC) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Capacent aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern CAPAC. Aktien har ett P/E-tal på -5.1 och P/S-tal på 0.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Capacent utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Capacent senaste utdelning är 3.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 7.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Capacent Avanza – se aktiekurs idag

Se Capacent senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Capacent – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Capacent.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Capacent.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om Capacent

Capacent

TickerCAPAC
ListaFirst North
LandSverige
SektorIndustri
BranschAffärskonsulter
Börsvärde126 MSEK
Omsättning257 MSEK
Vinst-25 MSEK
P/E-5.1
P/S0.7
Utdelning3.5 SEK
Direktavkastning7.3%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Capacent

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Capacent? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter