IPO-nytt: Då noteras Volvo Cars, AFV avråder från teckna i Pagero IPOn, "hostile takeover" från Influencer Panel (?) och mycket mer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: Då noteras Volvo Cars, AFV avråder från teckna i Pagero IPOn, "hostile takeover" från Influencer Panel (?) och mycket mer

IPO-nytt:

Vi går mot ett nytt rekordår i antal börsnoteringar och sedan senaste "IPO-nytt" har vi bland annat adderat miljöteknikbolag Norditek, ljusproducenten Candles Scandinavia och influencerbolaget Influencer Panel till vår databas. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Antalet börsnoteringar i Sverige slår rekord under 2021


Under årets inledande nio månader har 102 bolag noterats på Stockholmsbörsen, det innebär nya rekordnivåer och är en ökning med 131 procent mot samma period 2020. Det rapporterar TT.

"Varenda marknad visar rekordsiffror. Det som är unikt för vår marknad är att det handlar om så många bolag och så många i storleken mindre till mellanstora" uppger Stockholmsbörsens noteringschef Adam Kostyál.

Många konsumentbolag har noterats på börsen under året, bland dessa Söder sportfiske, Kjell & Co, Bokusgruppen, Hemnet och Desenio.

Stockholmsbörsens noteringschef tror även det fjärde kvartalet kommer vara aktivt på noteringsfronten. Bland bolagen som ska noteras finns biljätten Volvo Cars och optikerkedjan Synsam.

"Jag tror även fjärde kvartalet kommer vara väldigt aktivt, såväl på huvudlistan som First North. Vi tycker det är fantastiskt och många andra marknader tittar avundsjukt på oss", säger Kostyál.

Läs hela nyheten.

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPACar.

Influencer Panel siktar på "fientligt övertagande" av Newton Nordic

Jocke och Jonna-associerade Influencer Panel har köpt ytterligare aktier och även teckningsoptioner i teknikbolaget Newton Nordic - en post som motsvarar nästan 2 procent av bolaget. Det skriver Breakit.

Influencer Panel har som plan att ta över Newtons börsplats genom ett så kallat omvänt förvärv. Aktören som lagt fram förslaget om det omvända förvärvet är Capital Conquest, med Glenn Renhult som frontfigur. Breakit skriver att varken Capital Conquest eller Renhult har ett fläckfritt förslutet och de spelade även huvudroll när Smart Energy fick lämna NGM-börsen häromåret. Capital Conquest äger cirka 23 procent av aktierna i Newton.

Styrelsen i Newton har emellertid motsatt sig förslaget om det omvända förvärvet, vilket gör förslaget kan räknas för ett fientligt övertagande skriver Breakit. Den 11 november håller Newton en extra bolagsstämma, där det i ett första skede krävs enkel majoritet, dvs mer än 50 procent av rösterna, för att processen med verksamhetsbyte ska fortgå.

Börsoperatören Nasdaq har tidigare sagt att om influencernas plan går i lås och Newton byter inriktning helt, krävs i praktiken en ny noteringsprocess. Nasdaq kommer då att granska det "nya" bolaget om det infriar de krav som ställs i marknadsplatsens regelbok.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Influencer Panel.

Tips – Läs tidigare "IPO-nytt"

IPO-nytt: Så gick veckans debuter i Haypp, Byggfakta m.fl. och högtryck på IPO-marknaden med flera nya bolag att läsa mer om

IPO-nytt: Premiär för Truecaller – Rocker, Byggfakta, Netel och kavalkad av fler nya spännande noteringar att hålla ögonen på

IPO-nytt: Volvo Cars noteras före årskiftet, analytikerna om Truecaller och ytterligare sex noteringar att läsa mer om

Candles Scandinavia börsnoteras på First North med första handelsdag 8 november

Candles Scandinavia genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market med första handelsdag den 8 november. Erbjudandet omfattar 380 000 B-aktier till teckningskursen 65 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 24,7 miljoner kronor före emissionskostnader. Anmälningstiden löper från 18 oktober till 29 oktober.


Candles Scandinavia producerar doftljus med 100 procent växtbaserat, biologiskt nedbrytbart ljusvax, i stor skala. Bolaget erbjuder ett hållbart alternativ till det dominerande paraffinet, som utvinns av fossilt bränsle. Candles Scandinavia vänder sig i första hand till affärskedjor och varumärken inom mode, skönhet och heminredning, till vilka de erbjuder en private label-lösning.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Candles Scandinavia.

Affärsvärlden ger rådet teckna ej Pagero Groups IPO

Pagero Group är ett mjukvarubolag med globala ambitioner och röda siffror. Man behöver lyfta blicken och se bortom dagens höga förluster för att lockas av börsaktuella Pagero, skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

"Pagero är definitivt ett bolag som kan vara värt att äga. Det har lockande mjukvaruegenskaper och bra tillväxtutsikter. Det är inte direkt fel att teckna aktien för byrålådan och invänta en skördetid när de illröda förlustsiffrorna avtar om några år. Men vi avstår denna nyintroduktion. Vi är osäkra på om nuvarande tillväxttakt kan bära upp den höga värderingen, i alla fall kortsiktigt. Magkänslan är att det väntar bättre tillfällen att investera", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger rådet teckna ej.

Aktien ska noteras på First North den 22 oktober. Teckningskursen är 24 kronor per aktie.

Bonus: Pageros vd Bengt Nilsson intervjuas av Nyhetsbyrån Direkt.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Pagero Group.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag


Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected].

Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Miljöteknikbolaget Norditek planerar börsnotering på First North den 10 november

Miljöteknikbolaget Norditek Group, som utvecklar mobila och flexibla återvinningsanläggningar, avser att göra en notering på First North. Norditek siktar på att dra in 26 miljoner kronor genom utfärdande av högst 2 365 000 aktier till priset av 11 kronor per aktie. Bolaget har erhållit icke-säkerställda teckningsförbindelser motsvarande cirka 65 procent av erbjudandet (17 miljoner). Norditeks värdering innan erbjudandet uppgår till 110 miljoner kronor.

Teckningsperioden är 18-29 oktober och första handelsdagen är planerad till den 10 november.

Bonus: Finwire TV har besökt noteringsaktuella bolaget Norditek och intervjuat vd Daniel Carlberg samt styrelseordförande Göran Nordlund.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Norditek.

Datumet för Volvo Cars IPO nu spikat till den 28 oktober

Biltillverkaren Volvo Cars offentliggjorde igår sitt prospektet och prisintervallet för erbjudandet och noteringen av bolagets B-aktier på Nasdaq Stockholm. Första dagen för handel förväntas vara den 28 oktober.

Teckningskursen hamnar i intervallet 53-68 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde efter erbjudandet på 163-200 miljarder kronor. Exakt teckningskursen kommer att offentliggöras genom ett pressmeddelande omkring den 27 oktober.

Anmälningsperioden inleds 19 oktober och avslutas den 26 oktober för allmänheten samt den 27 oktober för institutionella investerare.

Bonus: Nordnets Alexander Gustavsson intervjuar börsaktuella Volvo Cars.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Volvo Cars.

Alla får tilldelning i Flat Capitals IPO – Bolaget får drygt 27 000 aktieägare


Investeringsbolaget Flat Capitals, som är grundat av Klarnas medgrundare och vd Sebastian Siemiatkowski och hans fru Nina, erbjudande inför noteringen på Nasdaq First North blev som tidigare meddelat kraftigt övertecknat med anmälningar överstigande 1,2 miljarder kronor från fler än 27 000 investerare.

Styrelsen har nu fattat tilldelningsbeslut och samtliga som anmält sig i erbjudandet har erhållit allokering. 69 miljoner kronor eller 70 procent av totala emissionsbeloppet tilldelades till samtliga som tecknade sig, genom en post motsvarande 2 500 kronor per investerare. Därmed har Flat Capital fått drygt 27 000 nya aktieägare.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Flat Capital.

Sandvik tänker notera SMT under andra eller tredje kvartalet 2022

Verkstadsbolaget Sandvik meddelar att styrelsens målsättning är att dela ut och notera Sandvik Materials Technology, SMT, på Stockholmsbörsen under det andra eller tredje kvartalet 2022.

"Den interna separationen av SMT fortskrider som planerat och de tidigare kommunicerade skälen för en utdelning och notering är alltjämt relevanta. Vår övertygelse är att både Sandvik och Sandvik Materials Technology kan utvecklas mer gynnsamt på egen hand", säger Johan Molin, styrelseordförande för Sandvik.

Utdelningen och noteringen av SMT förutsätter att aktieägarna i Sandvik godkänner transaktionen vid en bolagsstämma nästa år.

Läs hela nyheten.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Danska IO Biotech planerar att noteras i New York

Det danska bolaget IO Biotech planerar att notera sig på New York-börsen. Det rapporterar Børsen som hänvisar till dokument bolaget lämnat in till SEC.

Innan noteringen på NYSE planerar bolaget att etablera ett holdingbolag i Delaware. Tidigare i år tog bolaget in 149 miljoner dollar från flera riskkapitalfonder. Hur mycket kapital bolaget planerar att ta in i anslutning till börsintroduktionen har inte fastställts.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bokusgruppen

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt