IPO-nytt: Premiär för Truecaller – Rocker, Byggfakta, Netel och kavalkad av fler nya spännande noteringar att hålla ögonen på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: Premiär för Truecaller – Rocker, Byggfakta, Netel och kavalkad av fler nya spännande noteringar att hålla ögonen på

IPO-nytt:

Det råder hög tryck på noteringsfronten och med annonserade noteringar från bland annat fintechbolaget Rocker, Jocke & Jonna-bolaget Influencer Panel, bioteknikbolaget XP Chemistries, Sun4Energy, Byggfakta, Netel, Compodium med flera. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPACar.

Fintechföretaget Rocker ska noteras på First North


Fintechföretaget Rocker avser att notera sina aktier på First North, enligt ett pressmeddelande. Rocker verkar inom två affärsområden; digitala finansiella tjänster för vardagsekonomin respektive betallösningar för den cirkulära ekonomin för begagnade varor som handlas online. Rocker kommer att presentera de fullständiga villkoren kring noteringen i ett prospekt.

Bolagets huvudägare är Schibsted Tillväxtmedier och LMK och dessa har åtagit sig att förvärva en väsentlig andel av erbjudandet, uppges det. Rocker ska använda noteringslikviden för att utveckla nya produkter och gå in på nya geografiska marknader. Därtill ska pengarna  användas som rörelsekapital för att kunna finansiera en snabbt växande verksamhet.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Rocker.

Tips – Läs tidigare "IPO-nytt"

IPO-nytt: Volvo Cars noteras före årskiftet, analytikerna om Truecaller och ytterligare sex noteringar att läsa mer om

IPO-nytt: Analytiker avråder från Storskogen IPO, DiCaprio blir delägare i Polestar och fler nyheter om aktuella börsnoteringar

IPO-nytt: galen succédebut i CTEK-IPOn, AFV tveksamma till två kommande IPOs och fler aktuella nyheter

Omstritt bolag vill ta sociala medier-profilerna Jocke & Jonna till börsen


Influencer Panel, som är grundat av sociala medier-profilerna Joakim Lundell, Jonna Lundell och Danjal Kanani, kan vara på väg mot en börsnotering. Detta rapporterar Breakit.

Det är skandalomsusade bolaget Captial Conquest som lagt fram ett förslag som skulle innebära att influencerbolaget tar bakvägen in på börsen. Med på planerna är även tv-kändisen Samir Badran och fitnessprofilen Denice Moberg.

Vi får antagligen anledning att återkomma till denna notering och lista bolaget i vår databas när bilden klarnar mer!

Läs hela artikeln hos Breakit.

Truecaller klättrar i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm

Kommunikationsappen Truecaller började i dag den 8 oktober att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Intresset för erbjudandet har varit mycket stort och övertecknade flera gånger om. Teckningskursen fastställdes till 52 kronor per aktie. Det ska jämföras med det ursprungliga intervallet på 44 till 56 kronor per aktie, vilket senare snävades in till 48 till 52 kronor per aktie.

Aktien handlas i skrivande stund till kursen 55 kronor, vilket innebär en kursuppgång på knappt 6 procent. Aktien har som högst noterats drygt 16 procent ovanför teckningskursen på 52 kronor.

Grattis till alla som tecknade och fick tilldelning!

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Truecaller.

Investera i SaaS-bolaget med nära 100 procent återkommande intäkter

Lönsamma Medhelp Care AB – som erbjuder en plattform för digital företagshälsa med sjukvårdsrådgivning – är på väg att lista bolagets aktie på Nasdaq First North.

MedHelp-koncernen grundades 1999 med idén att bli en pionjär inom e-hälsa. Visionen var då att erbjuda moderna lösningar för att avlasta vården, göra den mer tillgänglig och bidra till friskare människor.

Sedan dess har affärsidén utvecklats till att erbjuda mjukvara som tjänst, från engelskans software-as-a-service (SaaS). Den ger överblick och stöd till chefer, fångar upp risker för kostsam frånvaro samt ger organisationer samlad statistik vilket möjliggör faktabaserad analys, mätbar förbättring och ökad lönsamhet.

Läs hela artikeln och teckna i börsaktuella Medhelp Care (annons).

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag


Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected].

Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

XP Chemistries genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 29 oktober


Bioteknikbolaget XP Chemistries genomför en nyintroduktion på First North. Anmälningstiden löper från 8 oktober till 22 oktober och första handelsdag blir den 29 oktober.

Erbjudandet omfattar 7,8 miljoner units till teckningskursen 4,50 kronor per unit. XP Chemistries värderas före erbjudandet till 67 miljoner kronor.

XP Chemistries avknoppades från Organofuel i maj 2021 i syfte att fokusera på kapsaicin och tillhörande verksamhet. XP Chemistries framställer och säljer ämnet kapsaicin genom en hållbar process från skogsråvaror.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för XP Chemistries.

Sun4Energy avser genomföra en nyintroduktion på NGM Nordic SME

Sun4Energy avser att genomföra en notering av bolagets aktier på NGM Nordic SME. I samband med noteringen avser bolaget att genomföra en nyemission av aktier där emissionslikviden avses användas för att genomföra flera förvärv och andra tillväxtsatsningar.

Sun4Energy säljer och installerar solcellsanläggningar och elbilsladdare till privatpersoner, bostads- och hyresrättsföreningar, företag och kommuner. Bolaget sköter samtliga moment såsom design, sälj, installation, montering och driftsättning med interna resurser.

"Vår plan är att växa genom noga genomtänkta förvärv samt genom organisk tillväxt. Syftet med att snabbt öka vår geografiska täckning är att kunna teckna fördelaktiga avtal med rikstäckande kunder som ger oss möjlighet att erbjuda både installation och service över hela landet. Vi ser att en notering av Sun4Energys aktie kommer att stödja och möjliggöra en accelerering av denna tillväxtstrategi", kommenterar Mattias Leijon, grundare och vd.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Sun4Energy.

Affärsvärlden ger tummen upp för Flat Capital


Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski noterar sitt investmentbolag Flat Capital. Fokus är på investeringar i onoterade bolag, där det största innehavet är just Klarna. Flat Capital ska noteras på First North den 20 oktober med en teckningskurs på 10 kronor per aktie.

"Många av de noterade svenska investmentbolagen värderas till premie mot substansen. Med tanke på intresset för Klarna är det troligt att även Flat Capital kommer tillhöra den kategorin. Vi tror inte man tar skada av att teckna aktier då det nog är många som vill ta rygg på Flat Capital med makarna Siemiatkowski i spetsen", skriver tidningen.

"Samtidigt skall man inte glömma att risknivån är hög och värdemässigt utgör Flat Capital en liten del av makarnas förmögenhet. Flat Capital är dessutom ett väldigt litet investmentbolag med enbart en anställd, vd. Den som accepterar ovanstående premisser kan överväga en post. På lång sikt föredrar vi hellre några av de större noterade investmentbolagen", avslutar Affärsvärlden.

Vi har även tidigare rapporterat om att Marcus Hernhag i Privaat Affärer också rekommenderar teckna för Flat Capital.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Flat Capital.

Stark debut för förvärvskonglomeratet Storskogen

Förvärvskonglomeratet Storskogen började den 6 oktober att handlas på Nasdaq Stockholm. Erbjudandet att teckna aktier blev kraftigt övertecknad. Teckningskursen var på förhand bestämd till 38,50 kronor per B-aktie, vilket värderar bolaget före erbjudandet till 56,4 miljarder kronor.

Aktien stängde till kursen 50,50 kronor under den första handelsdagen, vilket motsvarar en uppgång på drygt 31 procent – detta trots att analytikerkåren överlag avrådde från att teckna.

Grattis till alla som tecknade och fick tilldelning!

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Storskogen.

Affärsvärlden avråder från att teckna i Nordisk Bergteknik IPOn

Nordisk Bergteknik är på väg till Stockholmsbörsen. Bolaget vill profilera sig som en serieförvärvare. Det syns inte minst i värderingen. Affärsvärlden  är skeptiska till huruvida bolaget har den stabila grund som krävs för att lyckas med detta, enligt en analys på torsdagen.

Affärsvärlden ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en nedsida i aktien på 17 procent, vilket inte lockar. Tidningen landar i rådet tecknar ej.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Nordisk Bergteknik.

Sound Dimension faller i premiärhandeln på Spotlight

Ljudteknikbolaget Sound Dimension började den 6 oktober att handlas på Spotlight Stock Market. Bolaget  grundades 2013 och är verksamma inom ljudteknik. Bolaget har tagit fram tekniken Aifi, Artificial Intelligence Fidelity, och bolaget ska på så sätt kunna erbjuda en bättre ljudupplevelse baserat på den utrustning som användaren redan har.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som fulltecknades och tillförde 15 miljoner kronor före emissionskostnader på 2,2 miljoner kronor. Teckningskursen var 7,50 kronor per unit. En unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Teckningskursen motsvarar därmed 7,50 kronor per aktie.

Aktien stängde till kursen 5,42 kronor under den första handelsdagen och i skrivande stund till 4,50 kronor.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Sound Dimension.

Synsam avser genomföra en IPO på Nasdaq Stockholm i fjärde kvartalet


Optikkedja Synsam avser att genomföra en notering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. I samband med noteringen kommer en ägarspridning ske då bolagets huvudägare säljer befintliga aktier. Synsams huvudägare är Theia Holdings, ett bolag som är indirekt majoritetsägt av CVC European Equity Fund V.

Synsam grundades 1968 och har 490 butiker i Sverige, Danmark, Norge och Finland med drygt 900 optiker som årligen genomför 673 000 synundersökningar. Erbjudandet och noteringen på Nasdaq Stockholm förväntas genomföras under fjärde kvartalet 2021.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Synsam.

Netel går till börsen med en värdering på drygt 2 miljarder kronor

Netel, som ägs av riskkapitalbolaget IK och erbjuder infranättjänster i Norden samt Tyskland, har prissatt sin notering i Stockholm på 48 kronor per aktie. Det ger bolaget ett marknadsvärde på cirka drygt 2 miljarder kronor, enligt det publicerade prospektet.

Ankarinvesterare är en investeringsfond under tyska banken Joh. Berenberg, Gossler & Co, Carnegie Fonder, Norron Asset Management och Strand Kapitalförvaltningar. De har åtagit sig att teckna aktier för motsvarande 300 miljoner kronor.

Netel ska använda emissionslikviden primärt för att stödja sin förvärvsagenda samt återbetala säljarreverser och en del av sin skuld. Första handelsdagen är planerad att bli den 15 oktober.

Bonusvideo med Alexander Gustafsson på Nordnet.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Netel.

Byggfakta noteras den 15 oktober till 75 kronor per aktie

Byggfakta, som tillhandahåller marknadsdata och analys för den europeiska byggindustrin, ska noteras på Stockholmsbörsen den 27 september till ett pris på 75 kronor per aktie. Det framgår av prospektet som publicerades på onsdagen.

Värderingen uppgår till 16,4 miljarder kronor och ankarinvesterare i noteringen är AMF, Danica Pension Livsforsikringsaktieselskab, Didner & Gerge Fonder AB, Första AP-Fonden, Grandeur Peak Global Advisors, Lazard Asset Management och Tredje AP-Fonden.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Byggfakta.

Selin-backade SaaS-bolaget Compodium planeras att noteras på First North


Investmentbolaget Concejos bolag Compodium planerar att noteras på First North den 9 november. Värderingen, pre money, beräknas landa på omkring 200 miljoner kronor. Det skriver Breakit.

Compodium, som har en Saas-tjänst för säkra krypterade videomöten, har flera namnkunniga investerare som fastighetsmagnaten Erik Selin och Beijer Ventures. Ingen av de nuvarande ägarna avser att sälja aktier i samband i noteringen.

Pengarna från nyemissionen ska användas till att fortsätta utveckla bolagets SaaS-tjänster samt skala upp marknadsföringen och försäljningen, både i Sverige och utrikes.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Compodium.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

EQT-associerade lagerautomationsbolaget Autostore siktar på IPO-värdering på över 100 miljarder

EQT-delägda lagerautomationsbolaget Autostore siktar på en värdering upp till 103 miljarder norska kronor när det noteras på Oslobörsen. Första handelsdagen är planerad den 22 oktober.

Bolaget har prissatt noteringen till mellan 27-31 norska kronor per aktie. Man tänker dra in 2,7 miljarder norska kronor från nyemitterade aktier samt mellan 10,8-12,8 miljarder norska kronor från befintliga aktier som säljs av nuvarande ägarna, inklusive EQT. Autostore tänker använda noteringslikviden till att minska sin skuldsättning och exekvera på sin tillväxtstrategi.

Autostore har verksamhet i över 35 länder och har en kontrakterad bas om 667 lagersystem. 2020 genererades en omsättning om 182,1 miljoner dollar med ett justerad ebitda-resultat om 93,5 miljoner.

Läs hela nyheten.

Finska mjukvarubolaget Analyse2 överväger börsnotering på First North Finland

Finska mjukvarubolaget Analyse2, verksamma inom analys för dagligvaruhandeln, överväger att genomföra en börsnotering på First North i Finland som ett sätt att resa kapital. Detta enligt en intervju med vd Janne Anttila som Kauppalehti gjort.

Alternativet att ta in pengar genom riskkapitalbolag har varit aktuellt men just nu undersöks tillvägagångssättet med en börsnotering. Genom att resa kapital skulle bolaget kunna finansiera målet om att expandera internationellt.

Analyse2 har kunder som Orkla, Arla, Kesko med flera.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Byggfakta

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt