IPO-nytt: Volvo Cars noteras före årskiftet, analytikerna om Truecaller och ytterligare sex noteringar att läsa mer om
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: Volvo Cars noteras före årskiftet, analytikerna om Truecaller och ytterligare sex noteringar att läsa mer om

IPO-nytt:

Nu är det beslutat att Volvo Cars ska resa 25 miljarder kronor och börsnoteras i Sverige före årskiftet. Truecallers erbjudande är redan fulltecknad – men vad säger analytikerna om IPOn? Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPACar.

Läs tidigare "IPO-nytt":
IPO-nytt: Analytiker avråder från Storskogen IPO, DiCaprio blir delägare i Polestar och fler nyheter om aktuella börsnoteringar

IPO-nytt: galen succédebut i CTEK-IPOn, AFV tveksamma till två kommande IPOs och fler aktuella nyheter

IPO-nytt: "fyrtal" i teckna för CTEK IPOn, analytiker splittrade kring Cary Group och fler kommande börsnoteringar

Pagero Group avser genomföra en nyintroduktion på First North

Pagero Group avser att genomföra ett erbjudande av aktier och notera sina aktier på Nasdaq First North Growth Market. Pagero är ett SaaS-bolag med målsättning att bygga världens största öppna affärsnätverk för att digitalisera handel mellan köpare och säljare. Huvudägare är Summa Equity. Noteringen beräknas genomföras under 2021.

Pagero erbjuder ett smart affärsnätverk som kopplar ihop köpare och säljare världen över för automatiserad och säker kommunikation av affärsdokument, exempelvis ordermeddelanden, fakturor och betalinstruktioner) samt för att säkerställa lokal regelefterlevnad.

Ankarinvesterare är fonder förvaltade av I&T Asset Management, Fondsmæglerselskabet Investering & Tryghed A/S och Swedbank Robur Fonder som tillsammans åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett totalt belopp om 230 miljoner kronor baserat på en värdering om högst 24 kronor per aktie, motsvarande värdering av bolaget innan erbjudandet på 3,2 miljarder kronor. Swedbank Robur Fonder är redan innan erbjudandet en befintlig aktieägare i bolaget.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Pagero Group.

Haypp Group genomför en nyintroduktion på First North – Erik Selin bland ankarinvesterarna


Haypp Group, som är online-försäljare av tobaksfria nikotinpåsar och snus, genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market. Teckningskursen är 66 kronor per aktie, vilket värderar bolaget till 1,92 miljarder kronor efter genomfört erbjudande.

Ankarinvesterare är Erik Selin som tecknar aktier för 66 miljoner kronor. SEB och Carnegie håller i arbetet med noteringen.

Teckningstiden i erbjudandet pågår från den 5 oktober till 12 oktober. Första handelsdag på First North blir den 13 oktober.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Haypp Group.

Investera i SaaS-bolaget med nära 100 procent återkommande intäkter

Lönsamma Medhelp Care AB – som erbjuder en plattform för digital företagshälsa med sjukvårdsrådgivning – är på väg att lista bolagets aktie på Nasdaq First North.

MedHelp-koncernen grundades 1999 med idén att bli en pionjär inom e-hälsa. Visionen var då att erbjuda moderna lösningar för att avlasta vården, göra den mer tillgänglig och bidra till friskare människor.

Sedan dess har affärsidén utvecklats till att erbjuda mjukvara som tjänst, från engelskans software-as-a-service (SaaS). Den ger överblick och stöd till chefer, fångar upp risker för kostsam frånvaro samt ger organisationer samlad statistik vilket möjliggör faktabaserad analys, mätbar förbättring och ökad lönsamhet.

Läs hela artikeln och teckna i börsaktuella Medhelp Care (annons).

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag


Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected].

Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Life science-bolaget Qlucore ska noteras på First North – Rutger Arnhult är ankarinvesterare


Life science-bolaget Qlucore avser att noteras på Nasdaq First North Growth Market och tänker i samband med det göra en nyemission på cirka 90 miljoner kronor.

Bolaget kommer att emittera nya aktier för 64,5 kronor styck. En av ankarinvesterarna är fastighetsprofilen Rutger Arnhult genom sitt bolag M2. På listan över blivande storägare finns också Cantaloupe som är Sinch-grundarnas investmentbolag med flera.

Qlucore har utvecklat en smart programvara för cancerdiagnostik. Denna har fram tills nu använts av kunder som forskar på området. Totalt har bolaget över 200 kunder världen över. Nästa steg blir att ta ut programvaran i den riktiga sjukvården.

Qlucore, som får en värdering på 170 miljoner kronor i samband med erbjudandet, planerar sin första handelsdag någon gång i november.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Qlucore.

Hernhag: "Därför ska du teckna Flat Capital"

"Investeringsbolaget Flat Capital har en intressant korg av tillväxtbolag. Mest kända innehavet är fakturahanteringsbolaget Klarna, så nu finns chansen att indirekt äga aktier i Klarna långt innan deras planerade börsnotering", skriver Marcus Hernhag hos Privata Affärer.

Han pekar på att den en historiska avkastningen på innehaven är riktigt bra och att Flat Capital erbjuder en riktigt spännande korg av tillväxtchanser men lyfter också "Riskerna är relativt höga och ett hack i tillväxtkurvan på ett viktigt innehav skulle verkligen synas i kursgrafen".

Sammantaget blir rådet att teckna i IPOn.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Flat Capital.

SHT genomför en nyintroduktion på Spotlight med första handelsdag den 18 november

SHT Smart High-Tech genomför en nyintroduktion på Spotlight Stock Market. Anmälningstiden löper från 7 oktober till 28 oktober och första handelsdag beräknas bli den 18 november.

Göteborgsbaserade SHT arbetar med att ta fram nya värmeavledande material förstärkt med grafen med fokus på elektronikkylning. Försäljning sker till företag för integration inom bland annat telekom-, dator- och fordonsbranschen.

Erbjudandet omfattar 2 miljoner units till teckningskursen 11 kronor per unit. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO1. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 22 miljoner kronor före emissionskostnader.Bolaget värderas före nyemissionen till 125,4 miljoner kronor.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för SHT.

IPO i Volvo Cars som siktar på notering på Stockholmsbörsen före årskiftet – vill dra in 25 miljarder kronor

Biltillverkaren Volvo Cars avser att notera sina aktier på Nasdaq Stockholm innan årsskiftet.


I noteringen planerar Volvo att ta in 25 miljarder kronor och vidare har bolagets huvudägare flaggat för att delförsälja aktier vid noteringen. Bolagets svenska institutionella ägare, AMF och Folksam, har för avsikt att kvarstå som aktieägare efter noteringen.

”Vi har stöttat omställningen och tillväxten av detta ikoniska svenska varumärke under en period av förändring som saknar motstycke i vår industri. Volvo Cars har under det senaste decenniet ställt om till att bli en av världens snabbast växande biltillverkare. Vi kommer fortsätta stödja Volvo Cars som majoritetsägare i den här pågående globala framgångssagan", kommenterar styrelseordförande Eric Li.

Även Volvo Cars vd Håkan Samuelsson uttalar sig:

"Beslutet att gå vidare med en börsnotering kommer att bidra till att stärka vårt varumärke och påskynda vår omställning – mot fullständig elektrifiering, direkta kundrelationer och nästa nivå av säkerhet. Detta kommer att positionera bolaget för att kunna leverera fortsatt växande volymer, intäkter och lönsamhet."

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Volvo Cars.

Pepins-noterade Dala Energi ska noteras på First North – ska ge bättre värdering av aktien

Energibolaget Dala Energi ska notera sig på Nasdaq First North i syfte att göra bolaget till en "folkaktie" men även för att ge bättre förutsättningar för en korrekt prissättning. En noteringsprocess har inletts och målet är att noteras under januari 2022.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Dala Energi.

Analytikerna om Truecaller IPOn – Orderboken redan fulltecknad

Orderboken i kommunikationsappen Truecallers erbjudande inför notering på Nasdaq Stockholm är redan fulltecknad. Det framgår av dokument som Bloomberg News har tagit del av.

Truecaller ska noteras på Nasdaq Stockholm nästa fredag den 8 oktober. Teckningskursen hamnar i intervallet 44 till 56 kronor per aktie.

Och nedan några ord från analytikerna:

Börsveckan
"Kommunikationsappen Truecaller ska noteras på Stockholmsbörsen. "Det är en snabbväxare som nu uppvisar lönsamhet. Vi ser goda tillväxtutsikter och värderingen är inte avskräckande", skriver Börsveckan och ger rådet teckna.

Affärsvärlden
Affärsvärldens IPO-guide har granskat bolaget och hittat två flaggor, en för komplext erbjudande och en för CV med plumpar.

Vad gäller första flaggan, för komplext erbjudande, har Truecaller ett teckningsintervall på 27%. Erbjudandet kan genom utökningsoption och övertilldelningsoption utökas med över 50%.

När det kommer till andra flaggan, för CV med plumpar, framgår det av prospektet följande. En av grundarna i Trucaller blev 2014 dömd för insiderbrott. En annan ledningsperson är del i pågående utredning i Indien. En ledamot i Truecaller har varit ledamot i Swedbank som blev ålagda vite av Nasdaqs disciplinnämnd för brister i processer och rutiner att motverka penningtvätt.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Truecaller.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Chipbjässen GlobalFoundries går till börsen i USA


Chipbristen runt om i världen är verkligen fortsatt i ropet. Nu väljer världens tredje största halvledargjuteriaktör GlobalFoundries, som ägs av Abu Dhabi, att gå till den amerikanska börsen.

Företaget grundades 2008 när emiratet köpte AMD:s tillverkningsenhet i Dresden i Tyskland. Halvledarbranschen måste investera för fullt för att hålla tempot när efterfrågan på deras produkter stiger. GlobalFoundries bedömer att marknaden för halvledare fördubblas de närmaste åtta-tio åren.

Företaget har tre anläggningar i USA, en i Tyskland och en i Singapore. Huvudkontoret ligger i New York. Under årets första halvår har intäkterna ökat med 13 procent till strax över 3 miljarder dollar.

Läs hela nyheten.

Speedrecruiters avbryter sin nyintroduktion på First North i Köpenhamn

Danska Speedrecruiters har beslutat att avbryta sin nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market i Köpenhamn. Orsaken är den rådande mycket höga osäkerheten på finansmarknaden med hög volatilitet, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Första handelsdag var planerad till den 8 oktober.

Speedrecruiters tillhandahåller SaaS-lösningar till bolag vid rekrytering av personal.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Advanced Micro Devices

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt