IPO-nytt: "fyrtal" i teckna för CTEK IPOn, analytiker splittrade kring Cary Group och fler kommande börsnoteringar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: "fyrtal" i teckna för CTEK IPOn, analytiker splittrade kring Cary Group och fler kommande börsnoteringar

IPO-nytt:

Analytikerna är genomgående positiva till IPO-aktuella elladdningsbolaget CTEK – däremot mer splittrade när det kommer till Cary Groups IPO. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Hedlundh: oroas över alla bolagen som ska till börsen

Investmentbolaget Svolder har släppt sin bokslutskommuniké under torsdagen. I den uppvisar bolaget en imponerande substansökning på 96 procent, vilket är hela 44 procent bättre än jämförelseindex Carnegie Small Cap Return Index.

I samband med rapporten var vd Ulf Hedlundh på besök hos Di TV och pratade om börsläget. Han tog upp en sak som oroar honom och det är den stora mängden av bolag som ska till börsen.

”Det som oroar mig är att det är fruktansvärt många bolag som ska till börsen, och inte nog med det har de bolag som redan gått till börsen fortfarande stora överhäng av aktieposter som ska ut i marknaden. Jag undrar hur länge det finns kapital för alla dessa bolag”, sade Hedlundh.

Läs hela nyheten.

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPACar.

Aprendere Skolors nyintroduktion blev fulltecknad – handelsstart på First North 28 september

Aprendere Skolors nyintroduktion tecknades till 100,2 procent och blev därmed fulltecknad. Aktien och teckningsoptionen kommer att börja handlas på Nasdaq First North Growth Market den 28 september.

"Jag vill härmed tacka samtliga som har valt att investera i Aprendere. Emissionslikviden och noteringen på Nasdaq First North Growth Market innebär ett nytt kapitel i bolagets historia och accelererar vår tillväxtresa", säger Lars Tunberg, vd och medgrundare.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Aprendere Skolor.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag

Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected]. Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen


Med en årlig tillväxt på över 20 procent sedan 2015 och stark rörelsemarginal är SaaS-bolaget Opter redo att kliva in på börsen i november. Detta rapporterar Breakit i en artikel bakom betalvägg.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Opter.

Sista chansen – Teckna i innovativt svenskt spelplattformsbolag

FSport är en svensk licensierad spelutvecklare, som via sin egenutvecklade spelplattform erbjuder spel inom genren Daily Fantasy Sports (”DFS”). Bolaget genomförde nyligen en strategisk breddning av verksamheten genom förvärvet av en medieverksamhet med fokus på affiliatemarknadsföring – en lukrativ affärsvertikal som bland annat de börsnoterade bolagen Catena Media och Better Collective är verksamma inom.

Bolaget genomför just nu en nyemission inför en planerad IPO på Nasdaq First North Growth Market.

Läs hela artikeln om IPO-aktuella FSport (annons).

"Fyrtal" i teckna i IPOn för elbilsladdaren CTEK


Dagens Industri
Di gillar batteriladdningsbolaget CTEK för att det har en stark organisk tillväxt och ett starkt varumärke och teknikledarskap. Därtill tar investmentbolaget Latour över som största ägare med 31 procent när verksamheten går publikt.

”När Latour tar över nycklarna kommer potentialen att förvaltas på bästa sätt. Teckna, teckna, teckna och behåll”, skriver Di om CTEK.

Börsveckan
Batteriladdarleverantören CTEK kommer till börsen med Latour som ankarinvesterare. Bolagets solida position på den starka batterimarknaden bådar gott. Tveka inte att teckna, skriver Börsveckan.

Affärsvärlden
Kan det bli fel att investera i ett stabilt lönsamt bolag med fina framtida tillväxtmöjligheter inom elektrifiering på samma villkor som Latour? Affärsvärlden tror inte det, framgår det av en analys av batteribolaget CTEK på fredagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 30 procent i aktien. "Det skulle inte alls förvåna om aktien går upp mycket mer än så. Men en sak i taget. Rådet blir att teckna", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Hernhag via Privaat Affärer
Handeln i CTEK startar på Nasdaq Stockholm den 24 september och det är svårt att hitta en aktie i en hetare sektor, menar Marcus Hernhag i en artikel hos Privata Affärer.

Bolagets egen uppskattning är att man är den ledande globala leverantören av premiumbatteriladdare och tvåa i Sverige när det gäller att leverera laddare och tillbehör för elfordonsladdning. CTEK utvecklar och säljer laddarna, men har tillverkningen via underleverantörer i Kina.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för CTEK.

...och mer blandat för Cary Groups IPO

Dagens Industi
För Cary Groups del kommer en av storägarna att bli prisokänsliga pensionsjätten AMF. I valet mellan dem och Latour som storägare föredrar Di den senare. Därtill dras Cary Group med en krävande värdering vilket inte heller faller tidningen i smaken.

”Låt AMF och övriga förvaltare ta hand om aktierna. Väck mig gärna om börsvärdet skulle kapas med en tredjedel”, skriver Di:s Richard Bråse.

Affärsvärlden
Noteringsaktuella Cary Group byter och reparerar fordonsglas. I Sverige är bolaget mest välkända varumärke Ryds Bilglas. Koncernen har en stark marknadsposition och god lönsamhet. Bolaget säljer in sig som en serieförvärvare. Det märks på prislappen. Är aktien värd att teckna, frågar sig Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Affärsvärlden hittar inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner en varningsflagga i erbjudandet, i kategorin storaffär inför noteringen. Cary Group har genomfört sex större förvärv under innevarande år.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 21 procent i aktien. "Vi tror inte man tar skada av att teckna aktien, men bågen är ganska spänd. Investerare som gillar serieförvärvare och inte räds risknivån och värdering kan överväga en post", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger rådet teckna.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Cary Group.

Investera i ett bolag med spetskompetens och uttalad förvärvsstrategi inom en snabbväxande marknad

Blick Global Group, ursprungligen grundat 2007 men som genomförde en fundamental förändring av verksamheten 2019, är en verksamhet med målsättning att bli en utav de ledande aktörerna inom iGaming genom förvärv och integrering av nya bolag till koncernen, med fokus på entreprenörerna bakom de förvärvade bolagen.

Bolagets fokus har fram tills nu varit riktat mot digital marknadsföring men genom det aktuella förvärvet av Oregon Main Interactive AB (“OMI”) utvidgas verksamheten med spelutveckling. Förvärvet av OMI innebär att Blick Global är väl positionerade för att ta ytterligare marknadsandelar inom det nya affärsområdet Spelutveckling och samtidigt bibehålla en organisk tillväxt genom dotterbolaget Wigets marknadsföringslösningar inom Digital marknadsföring.

Läs hela artikeln om emissionsaktuella Blick Global (annons).

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Universal Music Group värderas runt 39 miljarder dollar inför dagens börspremiär

Universal Music Group, som idag särnoteras av franska Vivendi, värderas runt 39 miljarder dollar inför att aktien börjas handla på Euronext i Amsterdam. Det rapporterar Reuters.

Vivendi har beslutat att dela ut 60 procent av sin ägarandel i Universal Music Group till aktieägarna genom att särnotera bolaget till ett referenspris på 18,5 euro per aktie.

Universal Music Group är skivbolaget som står bakom artister såsom Lady Gaga, Taylor Swift och The Weeknd. Noteringen av Universal Music Group är den största börsnoteringen i Europa hittills i år.

Kinesiska Tencent äger 20 procent av Universal Music Group och den amerikanska välkända investeraren Bill Ackman har en ägarandel på 10 procent genom sitt bolag Pershing Square Holdings.

Läs hela nyheten.

Finska Modulight ska noteras till kursen 6,49 euro per aktie – Tin Fonder bland ankarinvesterarna


Finska laserteknikbolaget Modulight har satt teckningskursen till 6,49 euro per aktie i sin stundande notering på Nasdaq First North Growth Market i Helsingfors.

Modulight vill i samband med noteringen ta in cirka 60 miljoner euro. Värderingen uppgår till cirka 277 miljoner euro och första dagen för handel i aktierna väntas bli den 1 oktober.

Bland ankarinvesterarna finns Tin Fonder, Swedbank Robur, Didner & Gerge Fonder, Evli Fund Management Company och SEB Investment Management.

Läs hela nyheten.

Inderes ansöker om börsnotering på Nasdaq First North i Finland

Analytikerbolaget Inderes planerar börsnotering och har lämnat in ansökan för att noteras på Nasdaq First North i Finland. Bolaget erbjuder affärs- och branschanalyser och har över 150 börsnoterade bolag som kunder, som vill betjäna investerare genom att tillhandahålla bättre investerarkommunikation. Inderes investerargemenskap omfattar mer än 64 000 aktiva medlemmar som är intresserade av att investera i aktier.

I samband med noteringen planerar bolaget att ta in 6 miljoner euro genom att emittera nya aktier.

”Vi vill vara en del av vårt samhälle och strävar efter att vara ledande när det gäller att skapa en ny era av inkluderande kommunikation mellan investerare. Samtidigt hoppas vi att vårt exempel kommer att uppmuntra fler tillväxtföretag att betrakta aktiemarknaden som en finansieringskanal", säger Kaj Hagros, styrelseordförande i Inderes.

Läs hela nyheten.

Speedrecruiters ska listas på First North i Köpenhamn

Speedrecruiters avser att noteras på First North i Köpenhamn. Bolaget vill ta in 26,5 miljoner danska kronor under processen.

Speedrecruiters tillhandahåller SaaS-lösningar till bolag vid rekrytering av personal.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Aprendere Skolor

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt