"Teckna RevolutionRace", jättenotering för veterinärbolaget Vimian och 8 andra IPOs att hålla ögonen på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

"Teckna RevolutionRace", jättenotering för veterinärbolaget Vimian och 8 andra IPOs att hålla ögonen på

Teckna RevolutionRace

Succé för Savelend och Sozap, "teckna-rekommendation" för RevolutionRaces IPO, 30 miljarders värdering för Vimian och 8 andra börsnoteringar att hålla ögonen på. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande börsnoteringar att hålla ögonen på!

Kommande börsnoteringar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida Börsnoteringar & IPOs.

IPO i Amniotics som ska noteras på First North - tänker ta in 60 miljoner kronor

Stamcellsbolaget Amniotics ska noteras på Nasdaq First North och genomför i samband med detta en nyemission på cirka 60 miljoner kronor brutto.

Amniotics beskrivs som en ny utmanare inom det snabbväxande stamcellsområdet. Bioteknikbolaget utvecklar olika behandlingar baserade på en viss typ av stamceller som kallas mesenkymala stamceller (MSC). Bolaget förbereder en första fas 1/2-studie med sin främsta läkemedelskandidat Pulmostem, vilken förväntas inledas under det första halvåret 2022.

Den största delen av nyemissionslikviden, 50 procent, ska gå till klinisk utveckling. Teckningsperioden förväntas löpa från 15 till 29 juni. Första handelsdag på First North är beräknad till den 6 juli.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Amniotics.

Börsnykomlingen Emplicure tar innovativa läkemedel snabbare till godkännande

Läkemedelsbolaget Emplicure arbetar just nu med en notering på Nasdaq First North Growth Market. I samband med börsnoteringen gör företaget en nyemission om 39,8 miljoner kronor, kapital som skall användas för att accelerera företagets affärs-och produktutveckling och ta tillvara på möjligheterna i marknaden.

"Med våra läkemedelsprodukter mot kronisk smärta och konsumentprodukter med tobaksfritt nikotin adresserar vi mångmiljardmarknader räknat i dollar. Vi är väl positionerade för att kunna licensiera ut våra produkter under 2022, både vad gäller läkemedels- och konsumentprodukter. Noteringen innebär också att vi stärker vårt utgångsläge inför dessa förhandlingar. Vår affärsmodell bygger på avancerad svensk teknik, men är enkel: Vi kan kommersialisera våra projekt i mycket högre takt och med mindre risk än konventionell läkemedelsutveckling”, säger vd Torbjörn Walker Larsson.

Läs mer och teckna Emplicure (annons).

Physitrack genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag den 18 juni

Det brittiska bolaget Physitrack genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm. Physitrack är en virtuell vårdgivare inom distansbaserad vård. Anmälningstiden inleds den 9 juni och avslutas den 16 juni för allmänheten och den 17 juni för institutionella investerare. Första handelsdag på First North blir den 18 juni.

Ankarinvesterare är Consensus Asset Management och Atlant Fonder som tecknar aktier för 125 miljoner kronor. Bolagets marknadsvärde är 624 miljoner kronor för samtliga utestående aktier efter genomförandet av erbjudandet.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Physitrack.

Tips: Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected]. Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Diagonal Bio genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 6 juli

Diagonal Bio genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market. Anmälningstiden löper från 10 till 24 juni med första handelsdag den 6 juli.

Diagonal Bio grundades 2020 och är ett svenskt bioteknikbolag med huvudkontor i Lund. Bolaget utvecklar plattformen Panviral för att detektera och diagnostisera små sektioner av patogengenom, exempelvis virus, bakterier och svampar. Bolaget grundades med målsättningen att minska mänskligt lidande genom att med egenutvecklad teknik revolutionera global diagnostik av patogenburna sjukdomar.

Diagonal Bio har en prototyp och fokuserar nu på att accelerera utvecklingstempot inför marknadslansering av produkterna. Bolaget har som målsättning att introducera plattformen för den europeiska och senare den amerikanska marknaden.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Diagonal Bio.

Börsnotering för Vimian med notering på First North till värdering på 29,6 miljarder kronor

Veterinärbolaget Vimian Group avser att genomföra en private placement och därefter notera bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.

Private placement genomförs genom en kombination av försäljning av befintliga aktier och nyemitterade aktier till en teckningskurs på 76 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på 29,6 miljarder kronor efter genomförd nyemission. Allmänheten är inte välkomna att teckna aktier. Noteringen beräknas ske under juni.

Ankarinvesterare är SEB Investment Management med 1,2 miljarder kronor, Swedbank Robur Fonder med 800 miljoner kronor, Cliens Kapitalförvaltning med 700 miljoner kronor, Handelsbanken Fonder med 600 miljoner kronor, Danica Pension med 500 miljoner kronor, Blackrock med 410 miljoner kronor, Investering & Tryghed med 400 miljoner kronor, Keel Capital med 300 miljoner kronor och Öresund med 200 miljoner kronor. Ankarinvesterarna summerar till 5,11 miljarder kronor.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Vimian.

Nyheter och rekommendationer för aktuella börsnoteringar

Nedan några nyheter som rör bolag som just nu är aktuella med börsnoteringar.

Elicera Therapeutics nyintroduktion på First North blev övertecknad, första handelsdag 11 juni

Nyemissionen var på 52 miljoner kronor, men till följd av den stora efterfrågan har styrelsen beslutat att utnyttja möjligheten till övertilldelning om ytterligare 10 miljoner kronor. Bolaget tillförs därmed 62 miljoner kronor före emissionskostnader. Första handelsdag för aktien blir den 11 juni och för teckningsoptionerna den 30 juni, förutsatt slutligt godkänd ansökan.

Likviden från erbjudandet avses användas främst till att finansiera utvecklingen av kliniska och prekliniska studier av bolagets fyra cancerläkemedelsprojekt.

"Vi är mycket glada och stolta över det stora intresse som Elicera har tilldragit sig och hälsar samtliga nya aktieägare varmt välkomna. Kapitaltillskottet ger oss förutsättningar att genomföra vår utvecklingsplan och öka takten i våra olika projekt. Det finns betydande medicinska behov inom våra mycket snabbt växande kliniska områden och vi ser fram emot att kunna tillföra livsviktiga behandlingar för cancerpatienter som i många fall saknar bra alternativ", kommenterar vd Jamal El-Mosleh.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Elicera.

Affärsvärlden rekommenderar teckna i RevolutionRaces IPO

Noteringsaktuella RevolutionRace säljer egenutvecklade friluftskläder på nätet. Bolaget växer fort med stark lönsamhet. Aktien ska noteras på Nasdaq Stockholm med första handelsdag den 16 juni. Teckningskursen är 75 kronor per aktie. Erbjudandet består enbart av befintliga aktier för 2,8 miljarder kronor vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen.

Ankarinvesterare är Blackrock, Capital World Investors, Handelsbanken Fonder, Lancelot Asset Management, Ophir Asset Management och Swedbank Robur Fonder som tecknar aktier för 1,4 miljarder kronor.

Affärsvärlden hittar inga varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner.

"Sammantaget har RevolutionRace en attraktiv affärsmodell, fin tillväxthistorik och exponeringen mot den växande friluftstrenden. Den som gillar tillväxtbolag och inte räds risknivån och värdering kan överväga en post", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger rådet teckna.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för RevolutionRace.

Sozap avancerade kraftigt i premiärhandeln på First North

Gamingbolaget Sozap började igår den 9 juni att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet SOZAP.

Bolaget ligger bakom Armed Heist som är ett free-to-play shooter-spel som har över 20 miljoner nedladdningar. Sozap genomförde inför noteringen en nyemission som tecknades till 794 procent och blev därmed kraftigt övertecknad. Teckningskursen var 16 kronor per aktie och aktien stängde drygt 80 procent högre på primärdagen.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Sozap.

Savelend klättrade knappt 20 procent i premiärhandeln på First North

Fintechbolaget Savelend började igår den 9 juni att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet YIELD. Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som blev kraftigt övertecknad med en teckningsgrad på 682 procent. Teckningskursen var 7,50 kronor per aktie och aktien stängde knappt 20 procent högre på primärdagen.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Savelend.

Grattis till alla er som tecknade och fick tilldelning i ovanstående två succé-IPOs!

Nyheter om internationella noteringar och IPOs

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Nätmäklaren Webull överväger notering i USA

Den Kina-baserade nätmäklaren Webull överväger en börsnotering i USA där man kan komma att ta in mellan 300 och 400 miljoner dollar. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Noteringen kan potentiellt äga rum redan i år. Diskussionerna uppges dock befinna sig i ett tidigt stadium. Webull är en av de snabbast växande nätmäklarna i USA och tar inga avgifter på handeln. Bolaget grundades av en tidigare Alibaba-anställd.

Läs hela nyheten.

Robinhood siktar nu på börsnotering i juli

Nätmäklaren Robinhood siktar nu på en börsnotering under juli efter att dess planer för slutet av juni runnit ut i sanden. Bolaget vill tajma så att listningen sker när folk återvänder från självständighetshelgen den 4 juli, uppger källor till Bloomberg News.

Robinhood, som ännu inte har släppt sitt prospekt, har avböjt att kommentera. Enligt Bloomberg kan Robinhood vara värt upp till 40 miljarder dollar på börsen. Den privata värderingen var 11,7 miljarder dollar när bolaget genomförde en finansieringsrunda förra året.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Robinhood.

Komplett värderas till upp emot 4,5 miljarder norska kronor i sin börsnotering

Komplett, som är en nätbaserad återförsäljare av elektronik och IT-produkter, sätter teckningsintervallet i sin notering på Oslobörsen till mellan 55 och 62 norska kronor per aktie. Det motsvarar ett bolagsvärde mellan 4,0 och 4,5 miljarder norska kronor.

Komplett är kanske mest känt i Sverige för att äga Webhallen, som stod för cirka 62 procent av dess intäkter inom kategorin B2C under 2020. Första handelsdag är beräknad till runt den 21 juni.

Läs hela nyheten.

Norska Elopaks börsnoteringsemission redan övertecknad

Den norska dryckeskartongtillverkaren Elopaks nyemission inför noteringen på Oslobörsen har redan övertecknats, efter att ha skickat in den formella ansökan under morgonen. Handeln beräknas inledas på Oslobörsen den 17 juni. Elopak sysselsätter 2 600 personer och säljer över 14 miljarder kartonger i över 80 länder.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alibaba ADR

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt