Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Europris, Tokmanni, Better Collective och Bonava

Börsveckan rekommenderar köp av lågprisbolagen Europris och Tokmanni, Better Collective och Bonava i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Nordisk Bergteknik, Arjo och FM Mattsson Mora.

Lågprishandeln utvecklas starkt och norska Europris har med en marknadsledande position i Norge goda möjligheter att kapitalisera på trenden. Aktien värderas alldeles för lågt, anser Börsveckan och ger köpråd.

Finska Tokmanni är verksam inom generell lågprishandel. Värderingen är låg även i detta bolag, bedömer tidningen som ser en god uppsida i aktien och rekommenderar köp.

Byggspecialisten och börsnykomlingen Nordisk Bergteknik gynnas av av den goda tillväxten i Norden för byggande av bostäder och infrastruktur. Aktien är rimligt värderad, tycker Börsveckan och ger rådet avvakta.

Medicinteknikbolaget Arjo utvecklas i rätt riktning, men värderingen är relativt hög, enligt tidningen som därför ger rådet avvakta.

Betting- och affiliatebolaget Better Collective har stått pall när de kasinoorienterade konkurrenterna tappat mark. "Sportspelprofilen som skördat framgångar i Europa tror vi är som klippt och skuren för den amerikanska marknaden", skriver Börsveckan och ger köpråd.

Bostadsutvecklaren Bonava har bytt ledning och skuldsättningen har minskat. En strategisk översyn ger goda förutsättningar för stigande lönsamhet framöver och aktien värderas låg, bedömer tidningen och ger köpråd.

VVS-bolaget FM Mattsson Mora imponerar och årets andra kvartal var bolagets bästa någonsin.
Bolaget har höjt sitt mål för rörelsemarginalen. Aktien har mer än fördubblats det senaste året.
"Vi ser inget köpläge efter kursrusningen som varit", skriver Börsveckan och väljer att avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt