Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stark månad för avknoppade Aker Clean Carbon och Aker Offshore Wind - Norron Target ökade 1,88 procent i september

Fonden Norron Target steg 1,88 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,15 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Ulf Frykhammar.

Angående läget på marknaden menar förvaltaren att börserna står inför stor osäkerhet kring flera frågor. Frykhammar nämner exempelvis den ökade spridningen av coronaviruset samt presidentvalet i USA.

Under september deltog fonden i en avknoppning av Aker Clean Carbon och Aker Offshore Wind från Aker Solutions. Enligt förvaltaren har de två bolagen nått ett marknadsvärde som är högre än marknadsvärdet på Aker Solutions innan avknoppningen. De båda nya innehaven bidrog signifikant till fondens avkastning i september, uppger Frykhammar.

En annan stark positiv bidragsgivare blev Arnarlax, som under månaden meddelade att man ville noteras. Innehavet som utvecklades svagast blev Gentian, som efter en kraftig ökning i augusti såg en tillbakagång på marknaden.

Avslutningsvis skriver förvaltaren att fonden lutar sig mot ett ESG-tema. Däremot behåller man sina innehav i billiga värdebolag, då man tror att dessa kommer återhämta sig starkt när riskerna med presidentvalet minskar och marknaden fortsätter sin återhämtning.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Vaccibody, Atlantic Sapphire och Arnarlax ned portföljvikterna 3,11, 2,88 respektive 2,68 procent.

Norron Target, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent1,88
Fond i år, förändring i procent4,15

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt