Stocks in Play - inleder nedåt, Kinnevik och Adapteo i hetluften

Nyhet

{newsItem.title}

Stocks in Play - inleder nedåt, Kinnevik och Adapteo i hetluften

Stockholmsbörsen faller i den inledande handel på måndagen. Fokus riktas mot Kinnevik och Adapteo.

Investmentbolaget Kinnevik handlas i dag efter split 2:1 med automatisk inlösen av en aktie. Villkoren innebär att aktieägarna erhåller 28 aktier i Zalando för 143 inlösenaktier i Kinnevik. Kinneviks aktie stiger justerat för de avskilda inlösenaktierna.

Palace Bidco lämnar genom budbolaget WSIP Bidco ett rekommenderat uppköpsbud på 165 kronor per aktie kontant till aktieägarna i modulfastighetsbolaget Adapteo. Budpremien är 53 procent jämfört med fredagens stängningskurs på 108 kronor. Erbjudandet värderar samtliga aktier i Adapteo till 8,1 miljarder kronor.

Efter 30 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,66 procent till 2 232,97. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,70 procent som lägst och 0,25 procent som högst.

Stockholm All-Share index (SAX) var ned 0,79 procent.

AktieKursförändringKommentar
Adapteo51,5%WSIP Bidco lägger uppköpbud på 165 kronor per aktie, budpremie på 53 procent
Homemaid9,0%Resultatet i första kvartalet steg kraftigt
Kinnevik5,4%Uppgång justerat för avskilda inlösenaktier i Zalando
Itab5,3%Börsveckan ger köpråp
Fortnox2,3%Dagens Industri ser köpläge efter kursnedgång
Xbrane Biopharma0,0%Siktar på att nå positivt kassaflöde i slutet 2023 eller i början av 2024
Axfood1,2%Dagens Industri ger köpråd
Fastpartner0,5%Genomför företrädesemission av D-aktier för 500 miljoner kronor


http://media.finwire.com/media/FWM005FAEF-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev