Gynnsam utveckling i bland annat Xvivo och Aker Offshore Wind - Norron Select ökade 5,07 procent i september

Nyhet

Gynnsam utveckling i bland annat Xvivo och Aker Offshore Wind - Norron Select ökade 5,07 procent i september

Fonden Norron Select steg 5,07 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,03 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Marcus Plyhr.

Förvaltaren uppger att man under månaden ökade fondens gamma. Detta gjorde man bland annat genom att sälja kortade köptioner på uppsidan. Dessutom hade man högre nettoexponering än vanligt, men med en bättrad hedge ifall marknaden skulle börja falla. Det skriver förvaltaren.

Förvaltaren uppger att positioneringen och sentimentet på marknaden vid månadsskiftet var någorlunda normalt. Kassanivåerna var exempelvis neutrala medan förvaltaren samtidigt skriver att hedgefonderna hade högre nettoexponering än vanligt.

Inför framtiden menar Plyhr att man i förvaltningen är försiktig med att öka sin långa exponering mot marknaden. Han anser att det på marknaden finns ett par potentiella drivare som kan orsaka ökad volatilitet. Till exempel lyfts geopolitiska spänningar mellan USA och Kina samt nyheter kring coronaviruset.

På den långa sidan kom positiva bidrag under månaden från bland annat Xvivo och Aker Offshore Wind. Negativa bidragsgivare blev dock innehaven i exempelvis DNB och Hexatronic.

I den korta portföljen gynnades fondens avkastning allra främst av positionerna i Avanza, Since, EVO, LYKO och Boozt. De sämsta korta placeringarna blev Latour, XACTSMA, Addtech, Billerud och Troax.
Norron Select, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent5,07
Fond i år, förändring i procent12,03

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev