IPO-nytt: 5 nya riktigt spännande noteringar att hålla ögonen på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: 5 nya riktigt spännande noteringar att hålla ögonen på

IPO-nytt:

IPO-marknaden är glödhet med nya bolag som annonserar börsnoteringar på löpande band. Bara under föregående vecka adderade vi över 10 nya kommande IPO-bolag till vår databas och i dagens "IPO-nytt" läser du bland annat om fastighetsbolaget Titania, solcellsmaterialbolaget Exeger, Devyser, som är ett svenskt medtech-företag som utvecklar, tillverkar och säljer diagnostiska kit och programvara för avancerad DNA-testning, tandvårdskedjan Dentalum med flera.

Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Tips: I förra veckans "IPO-nytt" läser du om ännu fler intressanta noteringar i närtid.

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPAC-bolag.

Neutral start för Bubbleroom-aktien i premiärhandeln på First North

E-handelsbolaget Bubbleroom började i dag den 23 november att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erbjudandet att teckna aktier i bolaget övertecknades. Erbjudandet omfattade 4,2 miljoner nyemitterade aktier till teckningskursen 36 kronor per aktie och tillför bolaget 151 miljoner kronor före emissionskostnader.

Ankarinvesterare är Vasastaden, FE Fonder, Aktia Bank, Modelio Equity, Nordic Cross Asset Management och Jack Weil som tecknar aktier för 97 miljoner kronor.

Aktien handlas i skrivande stund till kursen 36,50 kronor, vilket motsvarar en kursuppgång på drygt 1 procent.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Bubblerooms.

...men urstark start för Opter-aktien i premiärhandeln


Mjukvarubolaget Opter började i dag den 23 november att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Bolaget är en  leverantör av mjukvara för transportplanering.

Intresset för att teckna aktier i bolaget var mycket stort och nyintroduktionen blev kraftigt övertecknad med en teckningsgrad på 500 procent. Bolaget får genom erbjudandet 2 300 nya aktieägare. Teckningskursen var 56 kronor per aktie.

Ankarinvesterare är Cliens Kapitalförvaltning, Proventus, Adrigo Small & Midcap L/S, Cloud Capital, Johan Thorell via Gryningskust Holding och MW Asset Management, dotterbolag till Grenspecialisten. Dessa aktörer tecknar aktier för 65 miljoner kronor, motsvarande 76 procent av erbjudandet.

Aktien handlas i skrivande stund till kursen 85,30 kronor, vilket motsvarar en kursuppgång på 52 procent.

Grattis till alla som tecknade och fick tilldelning!

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Opter.

Fastighetsbolaget Titania vill noteras på First North till en miljardvärdering

Fastighetsbolaget Titania avser att noteras på First North till en värdering av 1 miljard kronor. Erbjudandet består av en nyemission på cirka 430 miljoner kronor före transaktionskostnader och försäljning av en andel befintliga aktier.


K-Fastigheters storägare och vd Jacob Karlsson, Fjärde AP-fonden och Dammskogen Förvaltning är ankarinvesterare. De har åtagit sig att teckna aktier för cirka 375 miljoner kronor under antagande om att bolaget värderas till 1 miljard kronor före erbjudandet.

Enligt vd Einar Janson kommer pengarna från nyemissionen att användas till för att omvandla bolagets drygt 3 000 byggrätter, som är samtliga inom Stockholms län, till färdiga bostäder. Bland Titanias mål finns att producera minst 500 bostäder per år över tid, från och med 2022.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Titania.

Fastighetsmarknaden är minst sagt glödhet där ytterligare två fastighetsbolag just nu också är på väg mot börsen – här läser du mer om Nivika och Klarabo.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag


Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för noteringsaktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected].

Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Affärsvärlden ger rådet att teckna i SignUps IPO

SignUp är ett mjukvarubolag med finfina siffror som nu gör nyintroduktion. Kan de bredda sig geografiskt och produktmässigt från sin stabila plattform? Då lär aktien bli bra trots den höga prislappen, skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om en hög emissionskostnad, bolaget betalar 13 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 7,1 procent av erbjudandet.

"Potentialen i vårt huvudscenario är lite för klen för ett köpråd normalt sett. Här tror vi ändå att oddsen för det mer optimistiska scenariot är bättre än vanligt. Dessutom tar vi ingen höjd för eventuella värdeskapande förvärv, som nog ligger i planen för Signup. Därför lutar vi åt att aktien ändå är värd att teckna. Affärsvärlden noterar även att Altor investerade i ett likande bolag, Palette Software, med liknande strategi i somras. Vi känner inte till prislappen. Vårt intryck är att Signup håller högre kvalitet än det bolaget. Vårt råd blir att teckna", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för SignUp.

Svenska solcellsmaterialbolaget Exeger överväger IPO på hemmamarknaden eller USA

Svenska solcellsmaterialbolaget Exeger överväger att genomföra en börsintroduktion på antingen hemmamarknaden Sverige eller i USA. Det säger vd Giovanni Fili i en intervju med Bloomberg News.


Företaget uppmärksammades nyligen genom ett par självladdande hörlurar med Urbanista, och det framgår att bolaget just nu förhandlar med upp emot 30 konsumentvarumärken.

Exeger ämnar emittera aktier och dra in så mycket som 70 miljoner euro, särskilt från internationella investerare. Företagets aktie har sedan en tid tillbaka gått att handla hos Paretos gråhandel.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Exeger.

Medtech-bolaget Devyser siktar på IPO i år – "Vi ligger i framkant inom DNA-diagnostik"

Devyser, som är ett svenskt medtech-företag som utvecklar, tillverkar och säljer diagnostiska kit och programvara för avancerad DNA-testning, meddelade på måndagsmorgonen sin avsikt att notera sina aktier på Nasdaq First North någon gång under fjärde kvartalet.

Erbjudandet består av nyemitterade aktier motsvarande en bruttolikvid om 300 miljoner kronor, och befintliga aktier i bolaget. Som största ägare i bolaget återfinns fastighetsmagnaten Rutger Arnhult som äger 30 procent av aktierna samt Swedbank Robur, 12 procent, och Fjärde AP-fonden, 8 procent.

I en intervju med Finwire förklarar vd Fredrik Alpsten vad Devyser gör, vad pengarna ska användas till och varför bolaget är ett intressant investeringsobjekt.

Bolagets egenutvecklade kit utgörs av små rör med reagens som blandas med extraherat DNA från en patient och därefter förs provet in i ett sekvenseringsinstrument. Den data som erhålls tolkas sedan med hjälp av Devysers mjukvara och därefter kan man se om en patient har en viss sjukdom, eller om personen löper risk att utveckla en viss sorts sjukdom. Exempel på sjukdomar som bolaget kan screena för är cystisk fibros, bröstcancer, tarmcancer, thalassemi med flera. Bolaget jobbar inom tre huvudområden: Ärftliga sjukdomar, onkologi, samt övervakning efter transplantationer, där den förstnämnda står för 70 procent av omsättningen. Totalt har bolaget utvecklat och lanserat 28 CE-godkända produkter.


Devyserchefen lyfter fram att det sker en stor förändring i hur sjukvården arbetar med diagnostisering.

”Myndigheter inser mer och mer att om man tidigt kan diagnostisera en patient med en sjukdom, eller risken att en patient utvecklar en sjukdom, kan man spara oerhört mycket pengar samt väldigt många liv. DNA-sekvensering har fullständigt exploderat de senaste åren", kommenterar Alpsten och fortsätter.

"Att screena i förväg blir allt mer vanligare. Till exempel om man vet att man har bröstcancer i familjen, kan man göra ett test för att se om den muterade genen finns hos fler familjemedlemmar."

Här läser du hela intervjun. Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Devyser.

Affiliatemarknadsföringsbolaget Adtraction avser noteras på First North

Adtraction, som är en plattform för digital marknadsföring via partners, avser att noteras på First North.

Bolaget siktar på att dra in cirka 181 miljoner kronor, inklusive en övertilldelning på 15 procent, till en värdering av 630 miljoner kronor före erbjudandet. 75 miljoner kronor av erbjudandet utgörs av nytryckta aktier medan resten är befintliga aktier som säljs av ett antal befintliga delägare i bolaget. Det erbjudna priset per aktie är 60 kronor.

Adtractions ankarinvesterare är Roosgruppen, Concejo och Bang-Melchior Holding som har åtagit sig att teckna för cirka 127,5 miljoner kronor.

Adtraction har sedan 2010 haft en lönsamt tillväxt varje år med en genomsnittlig omsättningstillväxt på 54 procent under perioden. Tillväxten har varit organisk fram till december 2020 när första förvärvet genomfördes.

Bolaget går till börsen för att få tillgång till kapitalmarknaden, kunna ytterligare stärka sin långsiktiga tillväxt och bidra till ökad varumärkeskännedom och publicitet, heter det.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Adtraction.

Dentalum genomför en riktad nyemission – siktar på notering inom 18 månader

Tandvårdskedjan Dentalum har anlitat Pareto Securities för att undersöka möjligheten att genomföra en riktad nyemission till en begränsad krets av investerare. Dentalums styrelse har för avsikt att notera bolagets aktier på en reglerad marknad eller multilateral handelsplattform, MTF, inom 18 månader.

Nettolikviden från den riktade nyemissionen är avsedd att finansiera bolagets fortsatta tillväxt genom förvärv av nya kliniker samt investeringar i befintliga kliniker för att fortsätta skapa värde för bolagets aktieägare, medarbetare, patienter och övriga intressenter.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Dentalum.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Springvest ska noteras på First North i Helsingfors den 30 november

Finska Springvest, som är en arrangör av emissioner för onoterade bolag, planerar att genomföra en notering på First North Growth Market i Finland. Första handelsdag förväntas bli den 30 november.

Det handlar om en direktnotering, vilket innebär att ett traditionellt erbjudande att teckna aktier i bolaget i samband med noteringen inte kommer att genomföras.

Läs hela nyheten.

Kempower avser noteras på First North i Finland


Finska laddutrustningsbolaget Kempower avser att noteras på First North i Finland. Kempower vill dra in 87 miljoner euro genom emission av nya aktier. Bolaget har säkrat 9 ankarinvesterare, däribland Nordea Life Assurance Finland och Kempinvest (ett holdingbolag delvis ägt av Kempowers styrelseordförande), som åtagit sig att teckna 53 miljoner euro under vissa villkor.

Kempower ska använda noteringslikviden för att finansiera sin tillväxtstrategi och återbetala lån.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Adtraction

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt