IPO-nytt: IPO i Reddit, svenska dubbelnoteringar att vänta för Oatly och Spotify? – och fler nyheter om kommande noteringar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: IPO i Reddit, svenska dubbelnoteringar att vänta för Oatly och Spotify? – och fler nyheter om kommande noteringar

IPO-nytt:

Nasdaqs noteringschef utesluter inte att Spotify och Oatly så småningom kan komma att dubbelnoteras i Sverige. Nyheter om kommande noteringar för bland annat mjukvarubolaget Atomize, träningsplattformsbolaget Kvix, batteriladdningsspecialisten CTEK och amerikanska sociala medie-företaget Reddit. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPACar.

Spotify och Oatly kan så småningom dubbelnoteras i Stockholm enligt noteringschef - Di

Spotify och Oatly är fantastiska, innovativa bolag som så småningom kan komma att dubbelnoteras i Stockholm. Det uppgav Nasdaqs europeiska noteringschef Adam Kostyál till Di TV.

Enligt Kostyál har bolagen valt börserna i USA för att söka sig en tillväxtvärdering som europeiska marknader inte kan ge. Men han tror att bolagen även kan stödjas lokalt och bli mer folkaktier, vilket då inte utesluter möjligheten för en dubbelnotering på sikt.

”Vi jobbar fortfarande med dem för att säkerställa, skulle Nasdaq Stockholm kunna vara ett nästa steg. Det skulle finnas ett värde för dem om de utvärderade det”, sade Kostyál.

Läs hela nyheten.

Atomize tar in 34 miljoner i pre-IPO inför First North-notering


Mjukvarubolaget Atomize tar in 34 miljoner kronor i en pre-IPO för att med sin AI-lösning öka intäkterna för hotell och reseindustrin. Bolaget skriver att "enorma" värden går förlorade på grund av felprissättningar. Software as a Service-bolaget besitter lösningar på detta med sin AI som automatiserar optimal prissättning i realtid.

Hotellbranschen omsätter mer än 500 miljarder dollar, och priserna sätts huvudsakligen manuellt eller på magkänsla. Detta är en bransch Atomize tycker är bra att starta med. Idag består bolagets kundportfölj av enskilda hotell och hotell-grupperingar representerade i fler än 30 länder på 5 kontinenter. Över 30 000 rum prissätts med Atomize mjukvara och efterfrågan växer globalt.

“Vi har siktet inställt på att bli världsledande inom dynamisk prissättning för perishable goods and services. Perishable goods kan förklaras bäst som varor eller tjänster med begränsad kapacitet eller med ett bäst före datum, såsom biljetter, transporter och tidsbokningar", säger Alexander Edström, vd Atomize.

Nu planerar företaget för en introduktion på First North som är tänkt att ske under 2022. Vilken värdering bolaget får i pre-IPOn framgår inte.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Atomize.

Möjlighet att teckna i fintechbolaget som tar sikte på de globala marknaderna inom skill games, fantasy sports och social trading


Eddbee skapar interaktiva plattformar med sikte på de enorma globala marknaderna inom skill games, fantasy sports och social trading. Fintechbolaget genomförde under hösten i fjol en framgångsrik mindre “pre-IPO-runda” och är just nu aktuella med en nyemission som skapar förutsättningar inför kommande plattformslansering, en större marknadsförings- och försäljningskampanj samt kommande noteringsprocess.

Bolaget har mött ett stort intresse från befintliga aktieägare och övriga intressenter och huvuddelen av nuvarande emission är redan tecknad. Det ligger dock i bolagets övergripande försäljnings- och noteringsstrategi att säkerställa en bred aktieägarbas och man bjuder nu in allmänheten till teckning i emissionen.

Närliggande lansering på den gigantiska indiska marknaden
Eddbee förbereder sig nu för sin plattformslansering i Indien, via sitt helägda indiska dotterbolag. Man har strategiskt valt den indiska marknaden med en befolkning på över 1,3 miljarder människor, ett stort nationellt intresse för fantasy sports och skill gaming samt ett tydligt regulatoriskt regelverk.

Läs hela artikeln om emissionsaktuella eddbee (annons).

Kvix ska börsnoteras på NGM innan 2022 – ska resa 20-30 miljoner kronor

Träningsplattformsbolaget Kvix, som utvecklar en livestreamingtjänst för träning, ska noteras på NGM-listan innan 2022. Ambitionen då är att resa mellan 20-30 miljoner kronor, rapporterar Di Digital.

Bolaget omsätter idag 300 000 kronor i månaden och man har fått in 40 000 medlemmar. Framgent är planen att monetarisera plattformen genom dels en premiumtjänst där man kan ta del av ett videoarkiv men även genom dricks och donationer från användare.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Kvix.

Möjlighet att teckna i förvärvsdrivna tech-inkubatorn inför notering

Increasor har en uttalad tillväxtstrategi om att växa genom förvärv som tillsammans skapar starka synergier för fortsatt kraftig tillväxt. Verksamheten består idag av fyra helägda dotterbolag och tillsammans skapar dessa bolag en stark koncern som utgör ett kraftfullt kunderbjudande.

Målet är att ha all kompetens in-house för att kunna erbjuda ett helhetserbjudande till kunden och således även vara en tech-inkubator som kan bistå med allt kunden behöver för sin fortsatta tillväxtresa, samtidigt tar Increasor ett ägande i alla bolag och bygger på så sätt starka relationer och en värdefull aktieportfölj.

Increasor genomför just nu sin sista kapitalanskaffning inför den planerade noteringen under 2021. Bolaget är just nu i slutförhandlingar med flertal potentiella förvärvsobjekt som ska stärka upp koncernen och bolaget bjuder nu in dig till att bli delägare och möjligheten att vara med på en kraftig tillväxtresa kommande år.

Läs hela artikeln om emissionsaktuella Increasor (annons).

IPO i batteriladdningsspecialisten CTEK – Latour blir storägare


CTEK, som specialiserat sig på premiumbattteriladdare, genomför en notering på Stockholmsbörsen. Latour går in och tecknar aktier för över en miljard kronor och blir storägare. Noteringen väntas genomföras under det andra halvåret.

Huvudägare i CTEK är riskkapitalbolaget Altor och erbjudandet kommer att bestå av nyemitterade aktier såväl som befintliga aktier. Teckningskursen är satt till 69 kronor. Latour köper en aktiepost om 31 procent för 1 054 miljoner kronor.

”CTEK har en lång historik av lönsam tillväxt och hög innovativ produktexpertis. Bolaget har, med den verkställande ledningen ledd av Jon Lind som vd, redan åstadkommit imponerande mycket, men det finns fortfarande stora möjligheter att utveckla bolaget ännu mer. Genom premiumbatteriladdarna har CTEK bevisat hur man bygger globala partnerskap och kundrelationer. Det är en väldigt bra plattform för CTEK på vår fortsatta tillväxtresa in i segmentet för elfordon. En notering är ett logiskt och viktigt steg i bolagets utveckling och med Latour som ny huvudägare ser jag fram emot att, tillsammans med styrelse och ledning, fortsätta att utveckla CTEKs produkterbjudande, verksamhet samt varumärke men också att erbjuda en bredare grupp av aktieägare möjligheten att följa med på den här spännande resan", säger ordförande Hans Stråberg i en kommentar.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för CTEK.

Kjell & Company förväntas noteras 16 september - vill ta in 400 miljoner kronor

Teknikhandlaren Kjell & Company ska noteras har uppvisat ett nytt prospekt i samband med börsnoteringen på First North och förväntas att listas den 16 september. Bolaget vill ta in 400 miljoner kronor i färskt kapital exklusive övertilldelningsoptionen.

Anmälningsperioden för allmänheten i Sverige förväntas pågå mellan den 7 och 14 september 2021. Sedan tidigare är det känt bolaget avser att använda nettolikviden i sin helhet för att betala tillbaka utestående lån och därmed minska sin skuldsättningsgrad.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Kjell & Company.

Innovativt svenskt spelplattformbolag inom Fantasy Sports – Teckna units i FSport inför notering


FSport är en svensk licensierad spelutvecklare, som via sin egenutvecklade spelplattform erbjuder spel inom genren Daily Fantasy Sports (”DFS”). Spelformen går ut på att deltagarna skapar  “fantasilag” med verkliga sportutövare, där deras faktiska prestationer live ligger till grund för en poängtävling mellan deltagarna med riktiga pengavinster i potten. Tidigare under året gjorde man dessutom en strategisk breddning av verksamheten genom förvärvet av en medieverksamhet med fokus på prestationsbaserad marknadsföring, så kallad affiliationmarknadsföring.

FSport befinner sig i en expansiv fas, med en färdig produkt och egna marknadsföringskanaler redo att börja skala upp verksamheten. För att säkerställa en fortsatt tillväxttakt, utökad produktutveckling och förbättrad varumärkeskännedom genomför man just nu en nyemission inför en planerad IPO på Nasdaq First North Growth Market.

”FSports idé om att kombinera en klassisk spelform med kundens strategiska val, är precis det som attraherar dagens och framtida konsumenter av digital underhållning och media”, säger FSports VD Staffan Lindgren.

Läs hela artikeln om emissionsaktuella FSport (annons).

Tips: Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected]. Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Loihde planerar direktnotering på First North i Helsingfors under hösten 2021

Loihde planerar att ansöka om notering på Nasdaq First North Growth Market i Helsingfors under hösten 2021. Loihde, som tidigare verkat under namnet Viria, har på grund av sin bakgrund som telefonbolag en ägarbas på nästan 26 000 aktieägare.

Loihdes affärsverksamhet består av två affärsområden. Inom digital utveckling erbjuder Loihde sina kunder tjänster för beslutsstöd och nyttjande av data samt utveckling av digitala tjänster. Dessutom satsar bolaget inom affärsområdet starkt på utveckling av AI-lösningar. Säkerhetslösningar täcker tjänster inom såväl fysisk säkerhet som cybersäkerhet.

Den planerade noteringen ska genomföras som en direktnotering, det vill säga ingen aktieemission eller -försäljning planeras i samband med noteringen.

- Loihde är ett tjänsteföretag inom digital utveckling och säkerhetslösningar. Vi bygger databaserade digitala tjänster för våra kunder samt säkerhetslösningar för att skydda kunderna mot informationssäkerhetsrisker och andra säkerhetsrisker. Vi är för tillfället en av de största leverantörerna i Finland av heltäckande företagssäkerhet, kommenterar vd Samu Konttinen.

Läs hela nyheten.

Reddit planerar att anlita rådgivare inför en börsnotering


Sociala medie-företaget Reddit, som i Sverige blev känt när daytraders och småsparare jagade så kallade "meme"-aktier, siktar på att anlita rådgivare inför en börsnotering i New York. Det rapporterar Reuters och hänvisar till källor.

Reddit värderades till 10 miljarder dollar i samband med en emission för en månad sedan. Börsnoteringen väntas äga rum i början av nästa år. Förhoppningen enligt källorna är en värdering om över 15 miljarder dollar.

Reddit grundades 2005 av investeraren Alexis Ohanian och den avlidna internetaktivisten Aaron Swartz.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Reddit.

Konstgräsåtervinnaren Re-Match vill noteras på First North i Danmark

Re-Match, som är en pionjär inom hållbar återvinning av konstgräs, avser att noteras på First North i Köpenhamn. Re-Match tänker använda likviden till att expandera till nya regioner (har idag en fabrik i Herning), betala tillbaka skulder och stärka balansräkningen för att underlätta vidare tillväxt.

Ankarinvesterarna är SEB Investment Management åt klienter (tecknar för 40 miljoner), AkademikerPension (tecknar för 29 miljoner) och LD Fonde som åtagit sig att teckna för 8 miljoner danska kronor. Värderingen av Re-Match före erbjudandet uppgår till cirka 350 miljoner danska kronor.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Aptahem

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt