Succé för Linc, tummen ner för MilDef, Klarna-aktiens senaste värdering och 5 andra kommande noteringar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Succé för Linc, tummen ner för MilDef, Klarna-aktiens senaste värdering och 5 andra kommande noteringar

Succé

Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande börsnoteringar att hålla ögonen på!

Tips: Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected]. Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Du finner fler aktuella nyheter på vår sida Börsnoteringar & IPOs.

Kommande börsnoteringar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar.

Intellego genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 24 juni

Intellego Technologies genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market med första handelsdag den 24 juni.

Intellego Technologies är ett svenskt teknikbolag med en utvecklad, patenterad och skalbar teknikplattform för färgförändrade indikatorer som under det senaste året nått ett kommersiellt genomslag. Sedan start har bolaget utvecklat och paketerat dess teknik i flera framgångsrika produkter på den globala marknaden, med tillämpningsområden inom ett flertal segment och industrier.

Läs mer och teckna Intellego (annons).

Th1ng genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 16 juni

Th1ng genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market med första handelsdag den 16 juni. Bolaget grundades i maj 20218 och är IoT- och internetleverantör.

Emissionslikviden är avsedd att främst finansiera fortsatt uppbyggnad av kundbasen genom organisk tillväxt och vidareutveckling av de tekniska plattformarna, samt återbetalning av upptagna brygglån. Th1ng har därutöver för avsikt att tillvarata eventuella kommande möjligheter att genom förvärv expandera ännu snabbare, vilket kan innebära att viss del av förvärvsköpeskilling erläggs kontant.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Th1ng.

Läkemedelsbolaget Elicera Therapeutics mot Nasdaq First North

Läkemedelsbolaget Elicera Therapeutics AB – som utvecklar cell- och genterapier för immunbaserad behandling av cancer – är på väg att lista bolagets aktie på Nasdaq First North. Teckningsperioden pågår under 24 maj – 8 juni.

Immunterapi för behandling av cancer innebär förenklat att kroppens eget immunsystem aktiveras i bekämpning av cancern. Elicera har fyra läkemedelskandidater. Dessutom har bolaget utvecklat en plattformsteknologi kallad iTANK, som kan användas för ytterligare immunförstärkning, dels av egna läkemedelskandidater men även av andras.

Läs mer och teckna Elicera (annons).

Klarna-aktiens senaste värdering och planer på börsnotering

Fintechbolaget Klarna håller på att ta in nytt kapital från japanska techinvesteraren Softbank till en värdering på mellan 40-50 miljarder dollar.

Klarna, som uppges planera en börsnotering i år eller potentiellt under 2022, är värt 31 miljarder dollar efter marsrundan. Bolaget har avböjt att kommentera de nya uppgifterna, liksom Softbank.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Klarna.

Nyheter och rekommendationer om aktuella börsnoteringar

Nedan några nyheter som rör bolag som just nu är aktuella med börsnoteringar.

Affärsvärlden ger tummen ned för MilDef

Noteringsaktuella Mildef säljer stryktåliga elektronikprodukter. Tillväxten är lovande och bakom erbjudandet står tunga ankarinvesterare. Värderingen lämnar dock ingen vidare marginal för att framtiden är svårbedömd. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner.

"Den som tecknar aktien sitter förvisso i samma båt som ett antal skickliga ankarinvesterare,  men behöver likväl tro på en framtid med fortsatt hög tillväxt och framför allt att den nu rekordhöga lönsamheten är bestående över tid. Vi vågar inte räkna med det utan tror på en rörelsemarginal mer i linje med det historiska snittet kring 9 procent. Då landar vi också i att aktien ser väl dyr ut inför noteringen. Vårt råd blir därför att inte teckna Mildef", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för MildDef.

Succéstart för Linc som steg kraftigt i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm

Life science-investmentbolaget Linc började i fredags den 28 maj att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Aktien handlas på segmentet Midcap med kortnamnet LINC.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 1,2 miljarder kronor före emissionskostnader. Ankarinvesterare är Danica Pension Livsforsikringsaktieselskab, Enter Fonder, Fonder förvaltade eller rådgivna av Capital World Investors, Handelsbanken Fonder, Kapitalforeningen Investering & Tryghed, Nordea Investment Management och Swedbank Robur som tecknar aktier för 827 miljoner kronor.

Erbjudandet beskrivs ha varit kraftigt övertecknat och Linc kommer att ha fler än 40 000 aktieägare. Teckningskursen fastställdes till 67 kronor per aktie, jämfört med initiala intervallet 56 till 73 kronor, vilket motsvarar en premie om 9,7 procent mot substansvärdet på 61 kronor per aktie den 26 maj.

Aktien steg kraftigt i primärhandeln.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Linc.

Nyheter om internationella noteringar

Några nyheter om internationella börsnoteringar.

Paytm på väg mot Indiens största börsnotering någonsin - BN

Indiska betaljätten Paytm siktar på att ta in cirka 218 miljarder rupier, motsvarande 24,9 miljarder kronor, under en börsnotering i november. Storleken på listningen gör att den överträffar landets hittills största notering av Coal India på över 150 miljarder rupier, skriver Bloomberg News.

Paytm har gynnats under coronapandemin som ökat efterfrågan för digitala transaktioner. Första kvartalet i år var den bästa i bolagets historia, uppgav nyligen vd Shekhar Sharma.

Bland Paytms uppbackare finns Warren Buffetts investeringsjätte Berkshire Hathaway och japanska techinvesteraren Softbank.

Läs hela nyheten.

Webhallen-ägaren Komplett vill börsnoteras i Norge

Komplett, som är en nätbaserad återförsäljare av elektronik och IT-produkter, avser att noteras på Oslobörsen. Bolaget är kanske mest känt i Sverige för att äga Webhallen, som stod för cirka 62 procent av dess intäkter inom kategorin B2C under 2020.

Erbjudandet utgörs av aktier som säljs av storägaren Canica Invest som sitter på 96 procent av Komplett. Aktien förväntas börja handlas under innevarande kvartal.

Läs hela nyheten.

JD Logistics rusade 18 procent i börsdebuten

JD Logistics rusade som mest med 18 procent under börsdebuten i Hongkong på fredagen, rapporterar Nikkei Asia.

Den tidigare logistikenheten inom e-handelsjätten JD.com nådde som högst 47,75 hongkongdollar per aktie, att jämföra med introduktionskursen på 40,36 hongkongdollar.

Bolaget har totalt fått in närmare 3,2 miljarder dollar under listningen vilket gör den till årets näst största i Hongkong.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Berkshire Hathaway A

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt