Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Fastator, Humana och Synsam

Börsveckan rekommenderar köp av Fastator, Humana och Synsam i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Pandox, Medivir, Advenica och Albert. Börsveckan plockar också in Qleanair och Autoliv i sin aktieportfölj.

Fastighetsinvestmentbolaget Fastator har intressanta projekt på gång och aktien värderas lågt. Börsveckan ger köpråd på tolv månaders sikt.

Vårdbolaget Humana fortsätter i rätt riktning med stabil tillväxt och fina lönsamhetsförbättringar. Aktien är billig i dagsläget, anser tidningen som behåller sitt köpråd för aktien.

Hotellfastighetsbolaget Pandox har tagit sig igenom den akuta pandemikrisen men affärsresandets återgång låter vänta på sig. Aktien är inte uppenbart billig längre, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Synsam har med en marknadsledande position inom optikbranschen en stark ställning som bäddar för god lönsamhet. Tidningen ser en fin uppsida i aktien och ger köpråd.

Medivir har genomgått många förändringar det senaste decenniet. Bolaget är återigen ett forskningsbolag, denna gång inom onkologi. Börsveckan bedömer att aktien är svårvärderad och väljer att avvakta.

IT-säkerhetsbolaget Advenica gynnas av en hög efterfrågan i sektorn, mot bakgrund av problemet med cyberattacker. Aktien är rimligt värderad, anser tidningen och ger rådet avvakta.

Utbildningsappen Albert noterades nyligen på First North. Bolaget har en hög tillväxt, vilket lär stärkas än mer av en pågående internationalisering. Balansräkningen är i gott skick och marknadsutsikterna goda. Börsveckan väljer dock att avvakta med aktien.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt