Stocks in Play - Banker positiva i öppningen - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Stocks in Play - Banker positiva i öppningen

Stockholmsbörsen inledde svagt nedåt på tisdagen men relativt omgående vände börsen uppåt. Indextunga banker visar en bättre utveckling än börsen i övrigt. Finansaktier tillhörde igår vinnarna på Wall Street.

Efter 40 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,38 procent till 2 062,42. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,23 procent som lägst och 0,43 procent som högst.

Stockholm All-Share index (SAX) var upp 0,45 procent.

AktieKursförändringKommentar
Climeon3,6%Utser Lena Sundquist till ny vd, hon kommer närmast från vd-roll på Kivra Sverige
Kindred2,2%Plockas in i Stoxx 600 Europe index 22 mars
Bonesupport2,1%ABG höjer till köp (behåll)
Embracer1,3%HSBC inleder bevakning med köp och riktkurs 290 kronor
Nordnet0,8%Adderade 55 000 nya kunder under februari
Avanza0,2%Plockas in i Stoxx 600 Europe index 22 mars, kapitalinflöde 9 miljarder kronor i februari
SBB−1,5%S&P Global höjer utsikter för kreditbetyg till positiva från stabila, DNB återupptar bevakning med sälj
Stillfront−2,6%HSBC inleder bevakning minska och riktkurs 80 kronor


http://media.finwire.com/media/FWM005B6A5-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev