Acasts notering, "teckna Permascand IPO", Doktor.se mot börsen och 6 andra kommande noteringar att hålla ögonen på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Acasts notering, "teckna Permascand IPO", Doktor.se mot börsen och 6 andra kommande noteringar att hålla ögonen på

Acasts

Poddcastbolaget Acast siktar på notering, Affärsvärlden rekommenderar "teckna" i Permascands IPO, Doktor.se tar in kapital i ny runda och siktar på en notering 2022. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande börsnoteringar att hålla ögonen på!

Kommande börsnoteringar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida Börsnoteringar & IPOs.

Acast avser genomföra en nyintroduktion på First North

Poddcast-plattformen Acast avser att genomföra en nyintroduktion av bolagets aktier på Nasdaq First North Premier Growth Market under det innevarande andra kvartalet.

Ankarinvesterare är Alecta, Första AP-fonden, Handelsbanken Fonder, Kuvari Partners och Lugard Road Capital som har åtagit sig att teckna aktier för högst 1,03 miljarder kronor till en värdering av bolaget om upp till 6,7 miljarder kronor.

"Sedan Acasts grundande så har en unik och global infrastrukturplattform byggts upp som möjliggör för poddkreatörer att distribuera, växa och tjäna pengar på sitt innehåll. Vi har vuxit snabbt och såg i det första kvartalet 2021 en intäktsökning motsvarande 74 procent jämfört med samma period förra året. Antalet lyssningar ökade samtidigt med 45 procent. Nu ser vi fram emot nästa steg i Acasts utveckling som noterat bolag och vår fortsatta strävan att bli den största marknadsplatsen för podcasts globalt", kommenterar Ross Adams, vd på Acast.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Acast.

Tips: Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected]. Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Xpecunia genomför en nyintroduktion på Nordic SME med första handelsdag 21 juni

Xpecunia genomför en nyintroduktion på Nordic SME med första handelsdag den 21 juni. Xpecunia bedriver utvinning av digitala valutor med hjälp av egenproducerad el från solanläggningar. Med hjälp av självlärande algoritmer kan Xpecunia utvinna den för stunden mest lönsamma digitala valutan.

"Det här året har varit händelserikt för kryptovalutor, och den senaste tidens turbulens har i mångt och mycket handlat om en sak, den stora påverkan som utvinningen av kryptovalutor har på vår miljö. Detta dilemma utgör grunden för Xpecunias existens. Med hjälp av egenproducerad solenergi har vi kunnat minska behovet av att köpa in extern el samtidigt som vi har fått bättre marginaler och minskat vårt miljöavtryck. Vi har visat att vår affärsmodell fungerar såväl i testmiljö som i storskalig produktion sedan vi upprättade vår senaste utvinningsanläggning Zincum. Vi har nu siktet inställt snabbare och kraftigare expansion med bibehållen lönsamhet. Genom en notering kan vi synliggöra för omvärlden att grön energi och kryptoutvinning är ett vinnande koncept", kommenterar Daniel Moström, vd i Xpecunia.

Läs mer och teckna Xpecunia (annons).

Doktor.se värderas till 5,5 miljarder kronor och siktar på notering under 2022 - Di

Doktor.se värderas till 5,5 miljarder kronor i samband med en kapitalrunda på 550 miljoner. Det rapporterar Di Digital.

Bolaget tar in nytt kapital genom en nyemission, varav drygt hälften kommer från befintliga ägare. Bland de största nya investerarna hittas fondbolagen Consensus och Norron. I samband med nyemissionen sker även en affär på andrahandsmarknaden där finska Oriola säljer hälften av sitt innehav för 340 miljoner kronor.

Bolagets värdering under senaste finansieringsrundan, som skedde för 12 månader sedan, låg på 1,7 miljarder kronor. Under 2020 ökades bolaget omsättningen med 120 procent inklusive förvärv.

Vd Martin Lindman säger till Di att bolaget har som ambition att genomföra en börsnotering under det första kvartalet 2022.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Doktor.se.

Dynamic Code ska lämna Pepins och förbereder potentiell börsnotering

Diagnos- och hälsotestbolaget Dynamic Code har beslutat sig för att lämna plattformen Pepins och kommer att fusionera holdingbolaget DC Partners Sweden med Dynamic Code för renodla bolagsstrukturen inför en noterad miljö. Sista handelsperiod för det Pepins-noterade holdingbolaget kommer att vara i juni månad, och fusionen väntas vara färdig under hösten 2021.

Det beskrivs att det inte tagits några formella beslut kring en notering, men styrelsen har gett ledningen i uppdrag att göra bolaget redo och inleda en process för notering.

Dynamic Code har utvecklat en metod för precisionsdiagnostik för olika infektioner, det vill säga en metod där man hittar specifikt det virus eller bakterie som orsakar en infektion/sjukdom. Nyligen utförde bolaget sin miljonte covid-19 PCR-analys.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Dynamic Code.

Altor-backade RevolutionRace noterar sig på Nasdaq Stockholm

Nu meddelar RevolutionRace, som säljer funktionskläder digitalt och som backats av Altor, att man avser att notera sig på Nasdaq Stockholm. Noteringen avses genomföras under det andra kvartalet i år.

RevolutionRace siktar på att sälja kläder till friluftsorienterade personer. Bolaget har sålt miljontals plagg sedan starten 2013. Modellen är så kallad D2C, vilket innebär att man digitalt säljer sina kläder direkt till konsument utan några som helst mellanhänder.

Företaget har utvecklats starkt historiskt. Den genomsnittliga tillväxten har varit 71,6 procent från 30 juni 2019 till 31 mars 2021. Den justerade rörelsemarginalen var 27,3 procent för de senaste nio månaderna, vilken sträckte sig fram till den 31 mars i år. Bolaget säljer idag till cirka 35 länder varav Tyskland är den största marknaden.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för RevolutionRace.

Eevia Health genomför nyintroduktion på Spotlight med första handelsdag 29 juni

Eevia Health har godkänts för notering på Spotlight Stock Market. Det finska bolaget grundades 2017 och bemöter globala hälsoutmaningar med bioaktiva ingredienser extraherade från organiskt certifierade, växtbaserade råvaror från skogarna i den arktiska regionen. Bolaget säljer idag sina extrakt via distributörer till Australien, Nordamerika och Europa och har utöver detta direktkunder i 16 länder.

Emissionslikviden är avsedd att finansiera investeringar i ökad kapacitet samt tillföra rörelsekapital. Med dessa investeringar förväntar sig bolaget bättre kunna möta den starka efterfrågan och samtidigt stärka sin lönsamhet.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Eevia Health.

Emplicure genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag den 24 juni

Emplicure genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market med första handelsdag den 24 juni. Emplicure är ett läkemedelsföretag som utvecklar läkemedel baserade på kombinationen av bolagets patenterade biokeramiska plattformar och redan godkända aktiva substanser. Produktportföljen i Emplicure fokuserar på läkemedel mot kronisk smärta och läkemedelsformuleringar med missbruksförsvårande egenskaper. Produktportföljen i det helägda dotterbolaget Amplicon fokuserar på produkter för konsumentmarknaden, initialt tobaksfria nikotinprodukter.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Emplicure.

Nyheter och rekommendationer för aktuella börsnoteringar

Nedan några nyheter som rör bolag som just nu är aktuella med börsnoteringar.

Affärsvärlden ser god potential och rekommenderar teckna Permascand IPO

Permascand är ett väletablerat men litet bolag inom elektrokemi som hoppas dra fördel av stora planerade investeringar i vätgastillverkning. Vågar man köpa in sig i vätgas-hypen (?), frågar sig Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första handlar om höga emissionskostnader på 6,9 procent av erbjudandet. Den andra handlar om kort finansiell historik, trots att bolaget är 50 år gammalt visar prospektet utvecklingen bara för de senaste tre åren.

Affärsvärlden ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 54 procent i aktien. "Givet ovaninflikade brasklappar om förhoppningsinslag blir rådet att teckna aktien", skriver tidningen i sin slutsats.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Permascand.

Sozaps noteringsemission övertecknades kraftigt

Mobilspelsutvecklaren Sozaps noteringsemission på cirka 26,1 miljoner kronor tecknades till 794 procent, fördelat på cirka 5 250 tecknare. Första handelsdag på Nasdaq First North är beräknad till den 9 juni.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Sozap.

Savelends nyintroduktion på First North blev kraftigt övertecknad

Fintechbolaget Savelends nyemission inför noteringen på Nasdaq First North Growth Market blev kraftigt övertecknad. Aktien börjar handlas den 9 juni. Erbjudandet om 47,4 miljoner kronor tecknades till 323 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på 682 procent. Bolaget får 1 220 nya aktieägare.  

"Välkommen som aktieägare och investerare på Savelends plattform. Vi ser ett fortsatt stort intresse från investerare på plattformen att bli aktieägare och ett stort intresse från nya aktieägare att bli investerare på plattformen. Många attraheras av möjlighet till avkastning två gånger, först som ränta på investeringen och sedan som värdeökning av aktien. Jag är glad och stolt över det erkännande och förtroende Savelend fått från nya aktieägare och investerare", kommenterar vd Ludwig Pettersson.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för SaveLend.

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella Movebybike

Logistik- och transportbolaget Movebybike erbjuder miljövänliga transportalternativ genom cykeltransporter. På kundlistan finns namn som Voi och Tier.

"Prislappen sticker inte ut som låg och lönsamhet ligger en bit fram i tiden. Nu gäller det att Movebybike fortsätter att leverera tillväxt. Starten på första kvartalet var relativt svag med oförändrad försäljningen relativt fjolåret. Vi landar i en neutral hållning", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger aktien en trea i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Movebybike.

Aventura Groups IPO/nyintroduktion på First North blev övertecknad, handelsstart 14 juni

Aventura Groups nyemission inför noteringen på Nasdaq First North Growth Market tecknades till 151 procent och blev därmed övertecknad. B-aktien kommer börja handlas den 14 juni, förutsatt godkänd ansökan.

Kapitaltillskottet ska användas till planerade tillväxtsatsningar i form av investeringar i joint-ventures-bolag samt för att utöka organisation och intern förmåga för att möta efterfrågan från varumärken.

"Vi är väldigt glada över det stora intresset från allmänheten och strategiska partners för vår notering på First North och välkomnar alla nya aktieägare. Genom emissionslikviden kan vi i en snabbare takt växa och utöka befintlig kundstock, specifikt inom affärsområdet Market Partnership, och möjliggöra investeringar i joint-ventures tillsammans med intressanta varumärken. Vi står således inför en spännande tillväxtfas och ser med tillförsikt på kommande år", kommenterar vd Gustav Åström.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Aventura.

Nyheter om internationella noteringar och IPOs

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Elbilsbolaget Rivian siktar på notering senare i år - BN

Elbilstillverkaren Rivian planerar en börsnotering senare i år som kan värdera bolaget till cirka 70 miljarder dollar, enligt Bloomberg News.

Rivian kommer först i juli att debutera med sitt fordon R1T. Bolaget var senast värt cirka 25 miljarder dollar i samband med en finansieringsrunda tidigare i år. I den rundan deltog e-handelsbjässen Amazon och investeringsbolaget T. Rowe Price.

Läs hela nyheten.

Bioretec planerar notering på First North i Finland - Handelsbanken Fonder ankarinvesterare

Medicinteknikbolaget Bioretec planerar en börsnotering på Nasdaq First North Growth Market Finland. Bioretec utvecklar och tillverkar bioresorberbara implantat för behandling av ben- och mjukvävnadsskador. Fördelen med bolagets implantat är att de inte behöver avlägsnas till skillnad mot metallimplantat.

Handelsbanken Fonder, Mandatum Life Insurance och Kaleva Mutual Insurance har som ankarinvesterare åtagit sig att teckna aktier för 8 miljoner euro.

Läs hela nyheten.

Stark debut för Netum Group i premiärhandeln på First North i Helsingfors

Finska teknikbolaget Netum Group började igår den 2 juni att handlas på Nasdaq First North Growth Market i Helsingfors.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades kraftigt. Det publika erbjudandet var övertecknat 11,4 gånger medan det riktat mot institutioner var övertecknat 6,7 gånger. Bolaget tillfördes 8 miljoner euro före emissionskostnader och fler än 6 000 aktieägare. Teckningskursen var 3,20 euro per aktie.

Läs hela nyheten.

Mapspeople klättrar i premiärhandeln på First North i Köpenhamn

Danska mjukvarubolaget Mapspeople började igår den 2 juni att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market i Köpenhamn.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som tecknades till 278 procent och därmed blev kraftigt övertecknad. Erbjudande bestod av 12,5 miljoner aktier till teckningskursen 6,80 danska kronor per aktie och bolaget tillfördes 85 miljoner danska kronor före emissionskostnader. 1 800 aktieägare fick tilldelning.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Acast

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt