IPO-nytt: Nya SPACen Spacett mot börsen, noteringen av Klarna-aktien dröjer, AFV om KlaraBo-IPOn och mycket mer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: Nya SPACen Spacett mot börsen, noteringen av Klarna-aktien dröjer, AFV om KlaraBo-IPOn och mycket mer

IPO-nytt:

Klarna har ännu inte börjar jobba för en IPO, enligt bolagets VD och grundare Sebastian Siemiatkowski. Vi har under veckan sett ett antal starka IPO-debuter i bland annat SignUp och Sun4Energy och har även en ny SPAC-listning att se fram emot – Spacett! Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Tips: I veckans tidigare "IPO-nytt" läser du om ännu fler intressanta noteringar i närtid.

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPAC-bolag.

Klarna har inte börjat jobba på en IPO - Di


Svenska betaljätten Klarna har inte börjat jobba på en börsnotering. Det uppger vd Sebastian Siemiatkowski i en intervju med Di Digital.

Siemiatkowski säger att bolaget är bättre rustat nu än tidigare att gå till börsen men att man inte har påbörjat något arbete för en börsintroduktion.

”Jag vill att Klarna ska få fortsätta vara ett långsiktigt bolag, Elon Musk och Jeff Bezos har nått sådan stjärnstatus att det inte spelar någon roll vad en kvartalsrapport säger, men det är inte alla förunnat”, säger Siemiatkowski.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Klarna.

SPAC-bolaget Spacett ska noteras på Spotlight

Spac-bolaget Spacett har godkänts för notering på Spotlight Stock Market. Godkännandet är villkorat av att emissionen tecknas till 100 procent och att Spotlights spridningskrav om 300 aktieägare uppfylls.

Spacett är ett svenskt förvärvsbolag eller spac, special purpose acquisition company, vars syfte är att ta in kapital och inom 36 månader genomföra förvärv av ett eller flera onoterade målbolag. Bakgrunden är att Spotlight Stock Market den 1 september lanserade ett uppdaterat regelverk vilket innebar att det blev möjligt att notera så kallade spac-bolag på Spotlight.

"Det finns över 250 mindre bolag som tagit in kapital från externa investerare och som aviserat en intention att noteras. För många av dessa kommer vi att vara ett utmärkt alternativ till en traditionell väg till notering. Därutöver finns många bolag med spridd ägarbild och olika ägaragendor. Där kan vi lösa upp en svår situation och erbjuda en kombination av kontant vederlag och aktier samtidigt som bolaget blir noterat. Vårt team har investerat och varit rådgivare i bolag inom tillväxtsegmentet under lång tid. Det är där vi är bra och kommer att kunna göra skillnad. Vi har 36 månader på oss att genomföra ett förvärv men vi har så klart ambitionen att det ska gå mycket snabbare", kommenterar vd Marcus Bonsib, vd för Spacett.

Erbjudandet omfattar 5,4 miljoner nyemitterade aktier till teckningskursen 5 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 27 miljoner kronor före emissionskostnader på 0,4 miljoner kronor. Teckningstiden löper från 24 november till 8 december och första handelsdag på Spotlight blir den 27 december.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Spacett.

Sun4Energy-aktien stiger rejält i premiärhandeln på NGM Nordic SME


Solcellsbolaget Sun4Energy började i dag den 26 november att handals på NGM Nordic SME. Sun4Energy säljer och installerar solcellsanläggningar och elbilsladdare till privatpersoner, bostads- och hyresrättsföreningar, företag och kommuner. Bolaget sköter samtliga moment såsom design, sälj, installation, montering och driftsättning med interna resurser.

Erbjudandet att teckna aktier i bolaget inför noteringen tecknades till 322 procent och blev därmed kraftigt övertecknat. Bolaget emitterar 1,0 miljon aktier till teckningskursen 14 kronor per aktie och tillförs 14,0 miljoner kronor före emissionskostnader samt får 926 aktieägare.

Aktien handlas i skrivande stund till kursen 20,00 kronor, vilket motsvarar en kursuppgång på knappt 43 procent – och detta på en väldigt sur börs!

Grattis till alla er som tecknade och fick tilldelning!

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Sun4Energy.

..och även en riktigt stark IPO-start för SignUp-aktien

Mjukvarubolaget Signups nyintroduktion blev kraftigt övertecknad. Aktien började handlas på Nasdaq First North Growth Market den 24 november med kortnamnet SIGNUP.

Signup Software är ett mjukvarubolag som erbjuder lösningen Exflow för elektronisk leverantörsfakturahantering inbyggd i Microsofts affärssystem Dynamics.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 80 kronor per aktie. Erbjudandet omfattar 2,19 miljoner nyemitterade aktier som tillför bolaget 175 miljoner kronor före emissionskostnader.

Aktien handlas i skrivande stund till kursen 107,06 kronor, vilket motsvarar en kursuppgång på knappt 34 procent från teckningskursen. Under första handelsdagen stängde aktien på 105,00 kronor.

Grattis till alla er som tecknade och fick tilldelning!

Bonusvideo och intervju med Olof Hedin, vd för SignUp.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för SignUp.

Nattaro Labs noteringsemission övertecknades – Aktien börjar handlas på Spotlight 10 december

Forsknings- och utvecklingsbolaget Nattaro Labs noteringsemission av units tecknades till 20,5 miljoner kronor, motsvarande en teckningsgrad på 137 procent. Styrelsen har därför beslutat att utöka erbjudandet med en övertilldelningsemission om 3 miljoner kronor.

Bolaget tillförs 18 miljoner kronor före emissionskostnader och får drygt 1 000 aktieägare.

Aktien kommer att börja handlas på Spotlight Stock Market den 10 december. Bolaget emitterar även teckningsoptioner TO 1, vilka dock börjar handlas först den 23 december. Nattaro Labs har efter erbjudandet 8,17 miljoner aktier utestående.

"Vi är fantastiskt nöjda med det överväldigande intresse Nattaro Labs har fått under hela IPO-processen. Att över 1 000 investerare valde att teckna sig är enormt glädjande och stärker oss i tron att vi på Spotlight Stock Market har möjlighet att leverera långsiktigt värde åt aktieägarna", kommenterar Carl-Johan Gustafson, vd i Nattaro Labs.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Nattaro Labs.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag


Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för noteringsaktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected].

Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Di-källor: Altor tar första steget mot en notering av Carnegie

Investmentbanken Carnegie kan ta första steget mot en comeback på börsen. Enligt källor till Dagens industri förbereder ägaren Altor en sammanslagning av investmentbanken och kapitalförvaltaren Carneo inför en eventuell börsnotering.

Riskkapitalbolaget bekräftar också att det förs samtal om en sådan fusion. Investmentbanken Carnegie och kapitalförvaltaren Carneo separerades 2016 då ägaren Altor beslutade sig för att samla Carnegie Fonder och C Worldwide under ett och samma tak. Ambitionen var att bygga Nordens största kapitalförvaltare utanför storbankerna.

Enligt tidningens källor skulle en sammanslagning av Carnegie och fondbolaget minska ned risken inför en försäljning då fondbolaget har stora återkommande intäkter.

Affärsvärlden ger rådet att teckna Klarabo-aktien i IPOn


Klarabo är ett relativt nytt bostadsfastighetsbolag som nu är på väg till börsen. Aktien noteras till rabatt mot en i övrigt ganska dyr fastighetssektor, det är också största skälet att teckna aktien. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Bolaget ska noteras på Nasdaq Stockholm med första handelsdag den 2 december. Teckningskursen är 35 kronor per aktie.

"Vi gillar att bolaget drivs av personer med relevant bakgrund från Victoria Park. Det finns också flera starka ägare i bolaget, även om det återstår att se exakt hur långsiktiga alla är. Till nackdelarna hör det spretiga beståndet som finns utspritt på många mindre orter varav flera viktiga som Bollnäs och Ronneby nästan helt saknar befolkningstillväxt. Även renoveringsmodellen kan ses som plus eller minus, även om den lockar rent finansiellt. Detta är inte någon favoritaktie, men det rabatterade priset gör att noteringen lockar i en övrigt ganska dyr fastighetssektor. Rådet blir att teckna Klarabo", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Klarabo.

Paydrive erhåller villkorat godkännande för notering på NGM Nordic SME

Paydrive har av Nordic Growth Market NGM erhållit villkorat godkännande för notering av bolagets aktier på NGM Nordic SME. Preliminär första handelsdag är 15 december 2021.

Paydrive grundades för att med så kallad användningsbaserad försäkring kunna erbjuda billigare bilförsäkring till konsumenter. Bolaget genomför just nu en ipo där anmälningstiden pågår 23 november till 7 december.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Paydrive.

IPO i Momentum Software – Nyintroduktion på First North


Mjukvarubolaget Momentum Software genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market med första handelsdag den 8 december. Bolaget erbjuder molnbaserade fastighetssystem till svenska fastighetsägare.

Teckningskursen är 61 kronor per aktie, vilket värderar bolaget till 915 miljoner kronor före erbjudandet och 1 015 miljoner kronor efter erbjudandet.

Anmälningstiden inleds den 29 november och avslutas den 6 december för allmänheten och den 7 december för institutionella investerare.

Ankarinvesterare är Lannebo Fonder, Enter Fonder, Jofam, ett investmentbolag som ägs av Per Josefsson med familj och Öhman Fonder som tecknar aktier för 185 miljoner kronor.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Momentum Software.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Lamor genomför en nyintroduktion på First North i Helsingfors, första handelsdag 8 december

Lamor genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Premier Growth Market i Helsingfors. Aktien kommer att börja handlas den 8 december med kortnamnet LAMOR.

Ankarinvesterare är Danske Invest Finnish Equity Fund, Mandatum Asset Management, SP-Fund Management Company och Veritas Pension Insurance Company som åtagit sig att teckna aktier för 19,5 miljoner euro.

Lamor är en leverantör av miljölösningar. Bolaget förser sina kunder med utrustning som används för oljeåtervinning, avfallshantering och vattenrening samt miljölösningar och tjänster, såsom sanerings- och beredskapstjänster relaterade till oljebekämpning och oljeutsläpp, tjänster för behandling av avfall och vattenreningslösningar.

Läs hela nyheten.

Duell steg i premiärhanden på First North i Helsingfors

Finska Duell började den 24 november att handlas på Nasdaq First North Growth Market i HelsingforsDuell är en distributör av motorcyklar, terrängfordon, snöskoter, cyklar och marina produkter.

Erbjudandet att teckna aktier i bolaget inför noteringen övertecknades flera gånger. Erbjudandet omfattar 3,89 miljoner nyemitterade aktier och 14,18 miljoner befintliga aktier. Bolaget tillförs 20 miljoner euro före emissionskostnader och de befintliga aktier motsvarar ett värde på 73 miljoner euro.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien KlaraBo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt