Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Sista

Sista chansen att teckna kryptovalutan Zeptacoin inför börsnoteringen

Zeptacoin, nästa svenska kryptovaluta att börsnoteras efter Alice-succén, är nu i slutskedet av ägarspridningen. Zeptacoin är en “inflationsfri” handelsvaluta för NFTs och musikrättigheter. Nu är sista chansen att teckna till 0,35 USD/coin inför kommande börsnotering på kryptobörsen BitMart som är satt till 0,50 USD/coin.

Nästa svenska kryptovaluta att noteras efter Alice-succén

Marknaden för kryptovalutor expanderar snabbt – på senare tid även i Sverige. Hittills har få svenska kryptovalutor börsnoterats. Den senaste i ledet var kryptovalutan “Alice” – som blev en stor succé i samband med sin börsnotering tidigare i våras.

Den 15 oktober är det dags för Zeptacoin att noteras på kryptovalutabörsen BitMart. Efter noteringen går det att handla med Zeptacoin precis som med andra populära kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum, Cardano med flera.

Stort intresse bäddar för lyckad notering

Intresset för bolaget Zeptagram som deras egen kryptovaluta Zeptacoin har varit mycket stort. Bolaget Zeptagram stängde en övertecknad kapitalanskaffningsrunda under början av året och den initiala “pre-salen” av kryptovalutan Zeptacoin blev även den övertecknad. Bolaget märker ett stort intresse för såväl den egna kryptovalutan som för bolaget och verksamheten som helhet.

”Det är oerhört roligt med det stora intresset för Zeptacoin från både aktieägare och nya Zeptacoin ägare. Stödet ger oss både resurser och luft under vingarna för att uppfylla vår vision,” berättar Christina Löwenström, grundare och VD för Zeptagram.

Ingen inflation i Zeptacoin

Investerare kan också känna sig trygga i att ingen “inflation” kommer att uppstå i Zeptacoin. Sedan Covid-19-utbrottet har kryptovalutor generellt fått ett stort uppsving som en effekt av de massiva penningpolitiska stimulanserna som urholkar värdet för vanliga fiatvalutor.

Zeptacoin är en av de kryptovalutor som har ett bestämt tak på antalet coins. Det kommer inte att tryckas fler coins än de som är utgivna idag.

Zeptacoin accelererar Zeptagrams tillväxtplaner

Kapitalet från försäljningen av Zeptacoin kommer bland annat att användas till att attrahera fler användare till Zeptagrams olika NFT-plattformar – där Zeptacoin kommer att användas som handelsvaluta och för utbetalning av royalties. Ägare av Zeptacoin kommer även att kunna använda valutan för egna köp av musikrättigheter och NFTs.

Under hösten planerar bolaget att lista en rad intressanta musikrättigheter på plattformen och inleda marknadsföringskampanjer tillsammans med artister – ny musik som ger fans och investerare möjlighet till tidig investering och potentiellt hög avkastning.

"Vi får allt fler förfrågningar från musikindustrin. Intresset för NFTs bara ökar och det är tydligt att musikindustrin har börjat förändras", tillägger Christina Löwenström.

Dessutom planeras listning av kataloger med musik som har spelats i ett antal år med stabila royalties – attraktiva investeringsalternativ för investerare och musikälskare som vill ha alternativ till ränteplaceringar.

Under nästa år planerar man även för en börsnotering av aktien/bolaget Zeptagram – detta för att ytterligare stärka bolagets konkurrenskraft.

Musikrättigheter som investeringsobjekt och NFT-handel


Musik engagerar de flesta människor och det är för de flesta lättare att förstå hur musik ger avkastning än många andra investeringar, exempelvis aktier. Matematiken är enkel, om en låt spelas på tv, radio eller streamas på Spotify eller Youtube betalas det ut royalties för varje spelning. Ju mer en låt spelas, desto högre royalties (utdelning) och värdet på låten stiger.

Musikrättigheter har goda förutsättningar att etablera sig som investeringsobjekt. Musik betalar ut royalties och kan därmed värderas som alla andra tillgångar som ger avkastning, till exempel aktier, obligationer och fastigheter.

NFTs har rönt stor uppmärksamhet under året när digital konst och samlingsobjekt har sålts för mångmiljonbelopp. Zeptagrams dedikerade NFT-plattform är nu live. Flera stora släpp är på gång under den närmaste tiden med bland annat konstnären Marcel Toures dokumentation om Göteborgs rockscen, med band som Soundtrack of Our Lives och från tiden då Ebbot och Union Carbide regerade på scenen.

Initial Coin Offering (ICO) i Zeptacoin

Teckningstiden löper till och med den 15 september 2021 och teckning sker till priset 0,35 USD/coin. Noteringspriset är fastställt till 0,50 USD/coin. Planerad listning av Zeptacoin sker 15 oktober på kryptobörsen BitMart. Läs mer och teckna via länkarna nedan.

Läs mer och teckna Zeptacoin här Teckna Zeptacoin direkt online Teaser

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt