Oatlys IPO och 5 kommande noteringar att hålla ögonen på - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Oatlys IPO och 5 kommande noteringar att hålla ögonen på

Vi summerar veckans nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande börsnoteringar att hålla ögonen på!

Tips: Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria aktieapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på info@borskollen.se. Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Du finner fler aktuella nyheter på vår sida Börsnoteringar & IPOs.

Svenska Oatly steg i börspremiären i USA

Växtbaserade matproducenten Oatly, som ursprungligen kommer från Lund, steg i torsdagens börspremiär på Nasdaq i USA och slutade dagen med en uppgång om 18,8 procent.

Bolaget vill ta ledartröjan inom växtbaserade livsmedel, och i en intervju med CNBC säger vd:n Toni Petersson att han inte ser någon som tar den ledarskapsposition som Oatly gör.

"Vi är väldigt seriösa och ambitiösa gällande vad vi kommer att göra här", betonar Petersson.

Läs fler nyheter om bolaget.

Diagonal Pharma avser att noteras på First North under sommaren

Bioteknikbolaget Diagonal Pharma, under namnbyte till Diagonal Bio, avser att ta in kapital och genomföra en börsnotering på First North under sommaren.

Syftet med noteringen är att möjliggöra en expansion av verksamheten. Bolaget erbjuder idag plattformen Panviral som upptäcker och diagnostiserar patogen såsom virus och bakterier. Kunderna finns i en rad olika branscher så som flygplatser, vårdinrättningar och forskningsinstitut.

Läs mer.

Qbrick genomför en nyintroduktion på Nordic SME

Qbrick genomför en nyintroduktion på NGM Nordic SME. Första handelsdag blir den 16 juni. Qbrick är verksamma inom streaming av video, ljud och applikationer över internet. Bolaget grundades 1999 och har dotterbolag i Norge, Danmark och Finland.

Dagens Industri drar i en artikel liknelser mellan Qbrick och Bambuser, vars aktie har rusat de senaste åren. Qbrick hade i fjol en omsättning på 29 miljoner kronor, varav 92 procent var prenumerationsbaserade företagstjänster. Bland användarna finns bolag som Sandvik, Fortum, Handelsbanken, Danske Bank men även Regeringskansliet. Qbrick får en värdering på 242 miljoner kronor efter nyemissionen.

Läs mer.

Karolinska Developments portföljbolag Umecrine Cognition siktar på notering

Life science-investmentbolaget Karolinska Developments portföljbolag Umecrine Cognition förbereder en notering på Nasdaq First North Growth Market under fjärde kvartalet 2021.

Umecrine Cognition utvecklar en ny klass av läkemedel som påverkar ett väldokumenterat område i centrala nervsystemet. Denna nya läkemedelsklass har potential att bli en effektiv behandling av en mängd olika kognitiva och psykiatriska sjukdomar som har sin grund i hjärnan eller andra organ. Positiva resultat från en fas 2-studie med golexanolon i patienter med leverencefalopati motiverar genomförande av studier i sen klinisk fas samt expansion av utvecklingsprogrammet till andra sjukdomsområden.

Läs mer.

Brittiska Physitrack genomför en nyintroduktion på First North

Det brittiska bolaget Physitrack avser genomföra en nyintroduktion på Nasdaq First North Premier Growth Market i det andra kvartalet i år.

"Physitrack är en världsledande teknikleverantör inom fysioterapisektorn. Vår mjukvaruplattform lanserades 2014 och har idag cirka 89 000 betalande vårdgivare som kunder, samt registrerade patienter i mer än 180 länder. Kombinerat med vårt nyligen lanserade virtuella vårderbjudande har vi byggt en ledande position på den snabbväxande marknaden för distansbaserad vård. En notering är ett logiskt nästa steg för oss. Det skulle stödja vår fortsatta tillväxtresa och First North Premier har bevisat sig vara den bästa platsen i Europa att notera teknikfokuserade entreprenöriella bolag", kommenterar Henrik Molin, vd och grundare av Physitrack.

Ankarinvesterare är Consensus Asset Management som tecknar aktier för 100 miljoner kronor.

Läs mer.

Söder Sportfiske på väg till börsen - Breakit

Bolaget startade som en liten butik på Södermalm i Stockholm för 10 år sedan och har idag vuxit till att bli ledande inom sportfiske Sverige. Verksamheten sysselsätter cirka 30 personer, enligt hemsidan. Bolaget har haft en explosionsartad e-handelsutveckling, skriver Breakit.

Styrelseledamot Petter Hedborg kommenterar kort på Twitter; ”Kan inte säga så mycket mer nu - men det kommer mer information under sommaren”.

Om namnet Petter Hedborg låter bekant är det antagligen från aktieägardatatjänsten Modular Finance/MFN samt även i egenskap av framstående småbolagsinvesterare , ofta synlig på Twitter.

Nyheter om aktuella börsnoteringar

Nedan några nyheter om bolag som just nu är aktuella med börsnoteringar.

Loyal Solutions emission övertecknad inför notering

Danska SaaS-bolaget Loyal Solutions emission av units inför noteringen på First North har övertecknats till cirka 178 procent. Det innebär att bolaget får in omkring 40 miljoner kronor före transaktionskostnader, enligt ett pressmeddelande. Första handelsdagen beräknas till den 3 juni.

Läs fler nyheter om bolaget.

HemmaHos SaveLend Group - Expansionsplaner på en växande marknad

Fintech-bolaget SaveLend Group är på väg att listas på Nasdaq First North Growth Market. För att fortsatt kunna hålla en hög takt i sin expansion genomför bolaget nu en spridningsemission. Med det tillförda kapitalet kan bolaget fortsätta hålla en hög expansionstakt och från styrkeposition dra nytta av möjligheter som erbjuds.

SaveLend får i helgens utgåva av tidningen Börsveckan en teckna-rekommendation.

Läs mer och teckna i SaveLend (annons).

Affärsvärlden lockas inte tillräckligt av APAC för att ge tummen upp

APAC blir Stockholmsbörsens andra spac-bolag. Detta är ett betydligt mer amerikaniserat spac-upplägg än det Bure körde med i premiär-spac:en ACQ Bure. "På gott och ont", skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.  

APAC ska noteras på Nasdaq Stockholm den 26 maj. Bolaget ska ta in 1,0 miljard kronor och teckningskursen är 100 kronor per aktie.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om komplext erbjudande. "Det finns noterade A-aktier, onoterade B-aktier, sponsoroptioner och investeraroptioner vilket komplicerar. Spac-bolag är i sig också en ny företeelse för svenska investerare", skriver Affärsvärlden.

Läs mer.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev