Så rika är Northvolts aktieägare, stark IPO-premiär för Profoto och 6 andra börsnoteringar att hålla ögonen på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Så rika är Northvolts aktieägare, stark IPO-premiär för Profoto och 6 andra börsnoteringar att hålla ögonen på

Så

Northvolts miljardsuccé – så mycket är nyckelpersonernas aktier värda, stark börspremiär för Profoto och fler kommande noteringar att hålla ögonen på. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande  svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Citi räknar med en spac-våg i tillväxtmarknader

Citi väntar sig en våg av spac-bolag i tillväxtmarknader under de kommande månaderna. Det har redan gjorts några få spac-noteringar i Ryssland men ökad aktivitet väntas även ses i bland annat Mellanöstern.

Kommande börsnoteringar, IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPACar.

Ectin Research ska dra in 55 miljoner under Spotlight-notering – första handelsdag den 29 juli

Läkemedelsbolaget Ectin Research har blivit godkänt för notering på Spotlight och ska inför den genomföra en nyemission av units på cirka 55 miljoner kronor före emissionskostnader.

Ectin som bildades 2013 utvecklar läkemedelskandidaten MFA-370 som i prekliniska studier uppges ha påvisat lovande behandlingspotential för metastaserad blåscancer och cancerformerna bröst-, kolorektal- och prostatacancer.

Emissionen inleds den 1 juli och avslutas den 15 juli. Första handelsdag beräknas bli den 29 juli. Ectin tänker använda emissionslikviden bland annat för kliniska studier och operativa kostnader.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Ectin.

Investera i Nordens främsta e-sportbolag – möt vd:n

Fragbite är verksamma inom både mobilspel och e-sport. Vid sidan av att vara ledande inom e-sport i Norden har företagsgruppen 17 mobilspeltitlar och drygt 50 medarbetare, som inte bara arbetar på huvudkontoret i Stockholm, utan även på kontoren i Alexandria och Paris. De har även Alexander ‘The Mauler’ Gustafsson som ägare.

”Verksamheten går bra”, konstaterar Stefan Tengvall, som är vd för Fragbite Group.

Bolaget driver en expansiv förvärvsstrategi och kapitalet från emissionen kommer användas till desamma samt för att säkerställa en fortsatt hög organisk tillväxttakt inom gruppen.

”Syftet med noteringen är att ge fans, anställda och andra investerare med ett genuint intresse för Fragbite Group och dess kunderbjudande möjlighet att delta i bolagets tillväxtresa."

Läs mer och teckna Fragebite (annons).


Tips: Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected]. Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Nyheter och rekommendationer för börsnoteringar, IPOs, emissioner och SPACar

Nedan några nyheter som rör bolag som just nu är aktuella med börsnoteringar.

IPOn First Ventures noteringsemission övertecknad

First Ventures nyemission på 245 miljoner kronor inför noteringen på First North övertecknades och intresset uppges ha varit stort. Erbjudandet som riktades mot institutionella investerare och allmänheten övertecknades från över 3 100 konton, berättar bolaget. Rutger Arnhult via M2 Asset Management var en av ankarinvesterarna.

Första handelsdag är planerad till den 2 juli 2021, förutsatt slutgiltigt godkännande.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för First Venture.

Wyld Networks listningsemission kraftigt övertecknad

Brittiska IoT-teknikbolaget Wyld Networks listningsemission blev kraftigt övertecknad inför den planerade noteringen på Nasdaq First North Growth Market. Handel i bolagets aktie planeras till den 2 juli 2021.

“Vi är extremt stolta över det stora intresset för vår notering bland både institutionella och privata investerare – det är ett tydligt tecken på förtroende för bolaget, vår strategi, affärsmodell och vårt erbjudande. Med denna kapitalinjektion kan vi förstärka och expandera både den kommersiella och tekniska organisationen för att ta en ledande position på den snabbt växande globala marknaden för nätverkslösningar via satelliter och mesh-nätverk", säger vd Alastair Williamson i en kommentar.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Wyld Networks.

Profotos IPO på Nasdaq Stockholm övertecknad – stiger kraftigt i premiären

Profotos erbjudande inför börsnoteringen på Stockholmsbörsen blev kraftigt övertecknat. Ankarinvesterare är Lannebo Fonder, Svolder, Herenco Holding och Strand Kapitalförvaltning. De har förvärvat aktier för totalt 500 miljoner kronor, motsvarande 46,2 procent av erbjudandet om övertilldelningen utnyttjas till fullo.

Profoto Holding grundades 1968 och är verksamt inom ljussättningslösningar i premiumsegmentet för professionella fotografer. Anders Hedbark är vd och Hans Eckerström är styrelseordförande i Profoto. Bolaget hade i fjol en nettoomsättning på 528 miljoner kronor. I första kvartalet 2021 var nettoomsättningen 153 miljoner kronor med en justerat rörelsemarginal, ebit, på 31,1 procent.

Första handelsdag är idag, torsdagen den 1 juli, och aktien är kl. 10.30 upp drygt 20 procent från introduktionspriset 66 kronor.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Profoto.

Teckna aktier i bolaget som vill minska plastkonsumtionen i samhället

Raws vill minska vår konsumtion av plats i samhället – detta genom att tillverka sugrör av svensk vass. Nu har du möjlighet att vara med på bolagets resa att förändra en hel bransch. Över 700 nya delägare har hittills investerat och man är just nu i sluskedet av sin kapitalanskaffningsrunda. Välkommen att bli delägare för en bättre planet – ett strå i taget!

Plastens tid är kommen...
Det förbrukas orimligt många sugrör – något som bidrar till att förstöra vår planet. Bara i USA slänger man över 300 miljoner sugrör per dag och man räknar med att varje person i Europa konsumerar över 50 sugrör per år. Det blir nästan 30 miljarder sugrör per år bara i Europa!

Engångsplast förbjuds runt om i världen just nu. EU fasar ut bland annat sugrör av plast sommaren 2021 vilket verkligen banar väg för mer klimatsmarta alternativ.

"Med ett plastförbud i EU samt en ökad efterfrågan på naturliga och närproducerade produkter så är Raws framtiden. Att sugrören är gjorda i Sverige kommer ge ett eko runt om i världen,” säger Eyoel Lundberg, VD.

Läs mer och teckna Raws (annons).

Northvolts miljardsuccé – så mycket är nyckelpersonernas aktier värda

Han lämnade Tesla – och satsade allt på Northvolt. Vd:n Peter Carlssons aktier är nu värda sju miljarder kronor, visar interna dokument som SvD tagit del av. Men trots nya miljarder i kassan kommer jätteprojektet snart att behöva ytterligare pengar.

Den senaste kapitalrundan blev en succé. Northvolt värderas nu, efter senaste investeringsrundan, till cirka 100 miljarder kronor. Det är en dramatisk scenväxling jämfört med för två-tre år sedan. Då var intresset svalt och kostnaderna höga för riskprojektet i norr, skriver SvD.

Läs hela nyheten eller besök vår bolagssida för Northvolt.

(Rättelse) I en artikel hos DI Digital kan man läsa att Peter Carlsson, VD för Northvolt i en kommentar till Reuters säger att en börsnotering kan bli aktuell, men att det inte finns någon tidtabell för det ännu. På vår bolagssida kan du hålla dig uppdaterad kring nyhetsflödet, men vi understryker att delar av den inledande texten är automatiskt genererad och därmed ej helt aktuell för Northvolt som inte (ännu) är noterat och således ej går att köpa hos exempelvis Avanza.

Nyheter om internationella börsnoteringar, IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Gambling.com Group ansöker om notering på Nasdaq

Affiliate-bolaget Gambling.com Group ansöker om en notering i USA på Nasdaq. Inga finansiella villkor är ännu kända. Bolaget säger att likviden ska användas till bland annat operationella kostnader och strategiska investeringar.

Under 2020 omsatte bolaget 28 miljoner dollar, vilket kan jämföras med 2019 när Gambling.com omsatte 19,3 miljoner dollar.

Läs hela nyheten.

Norska Autostore överväger börsnotering

Norska lagerautomationsföretaget Autostore överväger en börsnotering. Värdet kan vara över 10 miljarder dollar, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Autostore uppges luta mot en europeisk notering, och den kan bli av redan i år. Autostore ägdes tidigare av svenska riskkapitalbolaget EQT men såldes 2019 vidare till Thomas Lee Partners. Sedan april finns också japanska Softbank med på ägarlistan med en andel på 40 procent. Den affären värderade Autostore till 7,7 miljarder dollar inklusive skulder.

Läs hela nyheten.

Riskkapitalbolaget Bridgepoint siktar på IPO i London

Riskkapitalbolaget Bridgepoint siktar på en notering i London och vill ta in minst 300 miljoner pund. Företaget har 27,4 miljarder euro under förvaltning. Enligt Reuters källor kan värderingen landa omkring 2 miljarder pund.

Beslutet kommer efter flera goda år då investerare har vänt sig till den privata marknaden i jakten på avkastning.

Läs hela nyheten.

Danska Copyright Agent tar in 30 miljoner danska kronor inför sin notering på First North i Köpenhamn. Copyright Agent arbetar med att säkra innehåll och har på fyra år etablerat sig i såväl Norden som Tyskland och Storbritannien. Kapitalet som företaget tar in kommer att användas för tillväxt.

Teckningskursen var på 8 danska kronor per aktie. Investerarna tecknade för 4,19 miljoner aktier att jämföra med erbjudandet på 3,75 miljoner aktier. Copyright Agent siktade på att ta in mellan 25-30 miljoner danska kronor under listningsemissionen.

Bolaget, som börjar handlas den 7 juli, får ett marknadsvärde på 130 miljoner danska kronor.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt