Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Essity, Permascand, CAG, Resurs och Humana

Börsveckan rekommenderar köp av Essity, Permascand, CAG, Resurs och Humana i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Atea, Husqvarna, Profoto och Instalco.

Norska it-bolaget Atea är ett mycket stabilt bolag med pålitliga vinster, anser Börsveckan som med viss tvekan ger rådet avvakta.

Hygien- och hälsobolaget Essitys aktie har inte hängt med index sedan avknoppningen från SCA 2017. Aktien är ett bra val på en mer orolig börs, bedömer tidningen som ger köpråd i kategorin defensiva bolag.

Skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna är fullvärderad på tolv månaders sikt, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Ljussättningsbolaget Profoto noterades på Stockholmsbörsen den 1 juli och aktien har hittills varit en succé. Värderingen framstår som rättvisande, enligt tidningen som väljer att avvakta.

Vältetablerade Permascand har goda tillväxtutsikter inom vätgas och rening av barlastvatten för fartyg. Aktien har gått starkt sedan noteringen i juni, men är fortsatt intressant inom högriskfacket. Börsveckan ger köpråd för den som inte skyr risk.

It-konsulten CAG växer främst genom förvärv. Värderingen är alltför låg för att tidningen ska avstå från att ge köpråd.

Nischbanken Resurs lockar med en låg värdering och hög direktavkastning. Historiken är dock svag och tillväxten har varit låg. Tidningen sätter en köpstämpel för aktien.

Installationsbolaget Instalcos aktie har rusat till en hög värdering. Tidningen väljer att ta hem vinsten, innebärande att köprådet slopas och det nya rådet blir avvakta.

Vårdbolaget Humana fortsätter att utvecklas i rätt riktning. Börsveckan ser en potential i aktien på 30-35 procent på ett år och upprepar sitt köpråd samt tar in aktien i sin portfölj.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Atea

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt