Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Essity, Permascand, CAG, Resurs och Humana

Börsveckan rekommenderar köp av Essity, Permascand, CAG, Resurs och Humana i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Atea, Husqvarna, Profoto och Instalco.

Norska it-bolaget Atea är ett mycket stabilt bolag med pålitliga vinster, anser Börsveckan som med viss tvekan ger rådet avvakta.

Hygien- och hälsobolaget Essitys aktie har inte hängt med index sedan avknoppningen från SCA 2017. Aktien är ett bra val på en mer orolig börs, bedömer tidningen som ger köpråd i kategorin defensiva bolag.

Skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna är fullvärderad på tolv månaders sikt, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Ljussättningsbolaget Profoto noterades på Stockholmsbörsen den 1 juli och aktien har hittills varit en succé. Värderingen framstår som rättvisande, enligt tidningen som väljer att avvakta.

Vältetablerade Permascand har goda tillväxtutsikter inom vätgas och rening av barlastvatten för fartyg. Aktien har gått starkt sedan noteringen i juni, men är fortsatt intressant inom högriskfacket. Börsveckan ger köpråd för den som inte skyr risk.

It-konsulten CAG växer främst genom förvärv. Värderingen är alltför låg för att tidningen ska avstå från att ge köpråd.

Nischbanken Resurs lockar med en låg värdering och hög direktavkastning. Historiken är dock svag och tillväxten har varit låg. Tidningen sätter en köpstämpel för aktien.

Installationsbolaget Instalcos aktie har rusat till en hög värdering. Tidningen väljer att ta hem vinsten, innebärande att köprådet slopas och det nya rådet blir avvakta.

Vårdbolaget Humana fortsätter att utvecklas i rätt riktning. Börsveckan ser en potential i aktien på 30-35 procent på ett år och upprepar sitt köpråd samt tar in aktien i sin portfölj.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt