8 kommande noteringar att hålla ögonen på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

8 kommande noteringar att hålla ögonen på

8

Vi summerar veckans nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på kommande börsnoteringar att hålla ögonen på!

Tips: Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria aktieapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected]. Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Du finner fler aktuella nyheter på vår sida Börsnoteringar & IPOs.

Linc ska noteras på Nasdaq Stockholm den 28 maj

Life science-investeraren Linc genomför en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm. Första handelsdag blir den 28 maj.

Linc har haft en årlig genomsnittlig totalavkastning på 26 procent mellan 2010 och 2020. Linc hade ett substansvärde på 2,5 miljarder kronor per den 31 mars. Portföljen består av tio noterade life science-bolag som utgjorde 95 procent av substansvärdet och tio onoterade life science-bolag som stod för resterande fem procent av substansvärdet. Calliditas Therapeutics, Sedana Medical och Medcap utgör Lincs tre största innehav i portföljen sett till andel av substansvärdet.

Läs mer.

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle ska noteras på Stockholmsbörsen

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle, som har en global marknadsandel på mer än 50 procent inom sitt segment, siktar på en notering på Nasdaq Stockholm och tänker genomföra en nyemission i samband med erbjudandet.

Sleep Cycle grundades 2009 med målsättningen att hjälpa människor att sova bättre och bidra till bättre hälsa globalt, uppges det. 2015 lanserade bolaget sin ljudbaserade applikation för sömnanalys och ändrade affärsmodellen till en prenumerationsbaserad modell.

Handelsbanken Fonder, Skandia Fonder AB och E. Öhman J:or AB har åtagit sig att agera cornerstoneinvesterare. De har för avsikt att förvärva aktier till ett belopp om 150 miljoner kronor till ett företagsvärde om upp till cirka 1,3 miljarder kronor.

Läs mer.

Permascand avser genomföra en nyintroduktion på First North

Permascand, som är en teknikdriven tillverkare av elektrokemiska lösningar, avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Permascand grundades 1971 och hade 2020 en omsättning på 415 miljoner kronor med ett justerat rörelseresultat om 65 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är Länsförsäkringar Fondförvaltning, Ram One för fonderna Ram One och Ram Equity Long Short och SEB Investment Management som har åtagit sig att förvärva aktier för högst 275 miljoner kronor till en värdering av samtliga aktier i bolaget efter erbjudandet på upp till 2,0 miljarder kronor.

Läs mer.

Kina-fokuserade Aventura ska noteras på First North

Aventura Group tänker noteras på First North och i anslutning till detta genomföra en nyemission på 18,2 miljoner kronor. Första handelsdagen är beräknad att bli den 14 juni.

Aventura är en e-handels- och varumärkesaccelerator med fokus på kinesiska bolag. Grundarna och ägarna är svenskar men verksamheten drivs från Shanghai. Pengarna som bolaget drar in ska användas huvudsakligen för investeringar i joint ventures, men också att utöka organisationen för att kunna ta sig an fler Market Partnership-kunder.

Läs mer.

Serieförvärvaren Storskogen överväger börsnotering - siktar på europeisk expansion

Den förvärvsdrivna bolagsgruppen Storskogen överväger en notering på Stockholmsbörsen, för att finansiera en fortsatt förvärvsresa i Europa. Det rapporterar Bloomberg News.

Storskogen, som grundades 2012, förvärvar och driver lönsamma bolag med ledande positioner inom sin marknad. Bolagsgruppen består för närvarande av de tre segmenten handel, industri och tjänster och inom dessa ägs närmare 200 bolag.

Läs mer.

Fastighetsbolaget Arlandastad siktar på börsnotering i höst

Fastighetsbolaget Arlandastad Group siktar på en börsnotering i höst. Arlandastad förfogar över 240 hektar mark strax söder om Arlanda flygplats där bolaget utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter.

Arlandstad grundades 2007 av miljardären Per Taube som nu släpper ordförandeposten. Bolaget siktar på en notering på First North efter sommaren, skriver Di.

Läs mer.

Internationella noteringar

Nedan har vi också valt ut några uppmärksammade internationella noteringar som kan vara kul att hålla ögonen på.

Robinhood väntas offentliggöra prospekt under kommande vecka - BN

Nätmäklaren Robinhood väntas offentliggöra och skicka in sin börsnoteringsansökan under kommande vecka, med ambitionen att noteras på den amerikanska börsen i juni. Det uppger källor till Bloomberg News.

Ett noteringsprospekt från nätmäklaren kommer ge investerare en första insyn i hur Robinhood presterat finansiellt och vilka risker som finns i bolaget, men tidsramen för Robinhoods ryktade börsnotering kan enligt källorna förskjutas.

Läs mer.

Israeliska Monday.com vill noteras på Nasdaq

Israeliska teknikbolaget Monday.com är på väg till Nasdaqbörsen, skriver Globes.

Monday.com har utvecklat ett system för att hantera arbetsprocesser och projekt i företag. Bolaget gick back förra året 151 miljoner dollar på en omsättning av 161 miljoner dollar, en ökning från 78,1 miljoner dollar 2019.

Läs mer.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arlandastad

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt