Nyhet

8

8 kommande noteringar att hålla ögonen på

Vi summerar veckans nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på kommande börsnoteringar att hålla ögonen på!

Tips: Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria aktieapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på info@borskollen.se. Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Du finner fler aktuella nyheter på vår sida Börsnoteringar & IPOs.

Linc ska noteras på Nasdaq Stockholm den 28 maj

Life science-investeraren Linc genomför en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm. Första handelsdag blir den 28 maj.

Linc har haft en årlig genomsnittlig totalavkastning på 26 procent mellan 2010 och 2020. Linc hade ett substansvärde på 2,5 miljarder kronor per den 31 mars. Portföljen består av tio noterade life science-bolag som utgjorde 95 procent av substansvärdet och tio onoterade life science-bolag som stod för resterande fem procent av substansvärdet. Calliditas Therapeutics, Sedana Medical och Medcap utgör Lincs tre största innehav i portföljen sett till andel av substansvärdet.

Läs mer.

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle ska noteras på Stockholmsbörsen

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle, som har en global marknadsandel på mer än 50 procent inom sitt segment, siktar på en notering på Nasdaq Stockholm och tänker genomföra en nyemission i samband med erbjudandet.

Sleep Cycle grundades 2009 med målsättningen att hjälpa människor att sova bättre och bidra till bättre hälsa globalt, uppges det. 2015 lanserade bolaget sin ljudbaserade applikation för sömnanalys och ändrade affärsmodellen till en prenumerationsbaserad modell.

Handelsbanken Fonder, Skandia Fonder AB och E. Öhman J:or AB har åtagit sig att agera cornerstoneinvesterare. De har för avsikt att förvärva aktier till ett belopp om 150 miljoner kronor till ett företagsvärde om upp till cirka 1,3 miljarder kronor.

Läs mer.

Permascand avser genomföra en nyintroduktion på First North

Permascand, som är en teknikdriven tillverkare av elektrokemiska lösningar, avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Permascand grundades 1971 och hade 2020 en omsättning på 415 miljoner kronor med ett justerat rörelseresultat om 65 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är Länsförsäkringar Fondförvaltning, Ram One för fonderna Ram One och Ram Equity Long Short och SEB Investment Management som har åtagit sig att förvärva aktier för högst 275 miljoner kronor till en värdering av samtliga aktier i bolaget efter erbjudandet på upp till 2,0 miljarder kronor.

Läs mer.

Kina-fokuserade Aventura ska noteras på First North

Aventura Group tänker noteras på First North och i anslutning till detta genomföra en nyemission på 18,2 miljoner kronor. Första handelsdagen är beräknad att bli den 14 juni.

Aventura är en e-handels- och varumärkesaccelerator med fokus på kinesiska bolag. Grundarna och ägarna är svenskar men verksamheten drivs från Shanghai. Pengarna som bolaget drar in ska användas huvudsakligen för investeringar i joint ventures, men också att utöka organisationen för att kunna ta sig an fler Market Partnership-kunder.

Läs mer.

Serieförvärvaren Storskogen överväger börsnotering - siktar på europeisk expansion

Den förvärvsdrivna bolagsgruppen Storskogen överväger en notering på Stockholmsbörsen, för att finansiera en fortsatt förvärvsresa i Europa. Det rapporterar Bloomberg News.

Storskogen, som grundades 2012, förvärvar och driver lönsamma bolag med ledande positioner inom sin marknad. Bolagsgruppen består för närvarande av de tre segmenten handel, industri och tjänster och inom dessa ägs närmare 200 bolag.

Läs mer.

Fastighetsbolaget Arlandastad siktar på börsnotering i höst

Fastighetsbolaget Arlandastad Group siktar på en börsnotering i höst. Arlandastad förfogar över 240 hektar mark strax söder om Arlanda flygplats där bolaget utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter.

Arlandstad grundades 2007 av miljardären Per Taube som nu släpper ordförandeposten. Bolaget siktar på en notering på First North efter sommaren, skriver Di.

Läs mer.

Internationella noteringar

Nedan har vi också valt ut några uppmärksammade internationella noteringar som kan vara kul att hålla ögonen på.

Robinhood väntas offentliggöra prospekt under kommande vecka - BN

Nätmäklaren Robinhood väntas offentliggöra och skicka in sin börsnoteringsansökan under kommande vecka, med ambitionen att noteras på den amerikanska börsen i juni. Det uppger källor till Bloomberg News.

Ett noteringsprospekt från nätmäklaren kommer ge investerare en första insyn i hur Robinhood presterat finansiellt och vilka risker som finns i bolaget, men tidsramen för Robinhoods ryktade börsnotering kan enligt källorna förskjutas.

Läs mer.

Israeliska Monday.com vill noteras på Nasdaq

Israeliska teknikbolaget Monday.com är på väg till Nasdaqbörsen, skriver Globes.

Monday.com har utvecklat ett system för att hantera arbetsprocesser och projekt i företag. Bolaget gick back förra året 151 miljoner dollar på en omsättning av 161 miljoner dollar, en ökning från 78,1 miljoner dollar 2019.

Läs mer.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt