Nyhet

Börsveckan

Börsveckan säger köp Elanders, Duni, Svedbergs och Byggmax, teckna Volvo Cars, sälj Nelly

Börsveckan rekommenderar köp av Elanders samt ger rådet teckna Volvo Cars nyintroduktion i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Note och Atrium Ljungberg samt lämnar säljråd för Nelly.

Börsveckan skriver även rapportkommentar med upprepat köpråd för Duni, för Christian Berner och Getinge sänks rådet från köp till avvakta, Physitrack får rådet avvakta, för Handelsbanken lämnas inget tydligt råd samt kvarstår köpråden för Svedbergs och Byggmax.

Volvo Cars börsnotering har kantats av en del frågetecken kring huvudägaren Geelys totala maktkontroll och den stundande noteringen av Polestar. Dessa frågetecken kompenseras å andra sidan av en relativ försiktig prislapp, skriver Börsveckan som sammantaget anser att prislappen är så pass attraktiv att man kan teckna sig för en liten post.

Kontraktstillverkaren Note imponerar med urstark tillväxt och stigande lönsamhet. Aktien har rusat med nästan 250 procent sedan tidningens köpråd för ett år sedan. Börsveckan väljer nu att ta hem vinsten och sänker rådet till avvakta.

Onlinehandelsbolaget Nelly har fortsatta problem och aktien föll rejält på delårsrapporten för det tredje kvartalet. Tidningen ser ytterligare nedsida i aktien och upprepar sitt säljråd.

Logistiklösningsbolaget Elanders gynnas trendmässigt av att bolaget lägger ut mer av sin hantering av leveranskedjor på professionella aktörer. Bolaget har en stark huvudägare i Carl Bennet och värderingen är väldigt låg, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Atrium Ljungberg är ett av få fastighetsbolag som värderas med hög substansrabatt. Tidningen är dock inte tillräckligt lockade av aktien och väljer att avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt