Nyhet

Di

Di listar heta budkandidater: HM, Catena Media, JM, Swedish Match och Lundin Mining

Dagens industri tycker det är upplagt för en fortsatt budfest på Stockholmsbörsen efter de senaste jättebuden på börsen. Tidningen listar fem heta budkandidater:

H&M - Ica-budet skvallrar om en annan möjlig storaffär på börsen där familjen Persson skulle kunna göra samma sak som ICA-handlarna nu gör i ICA.

Catena Media - I USA pågår redan en massiv konsolideringstrend inom i-gamingsektorn. CTM avvisade i fjol ett bud från Better Collective. Kanske kan ett nytt bud med saftig premie få styrelsen att tänka om.

JM - Castellums bud på Kungsleden är bara en av många affärer i fastighetssektorn. SBB med Batljan i täten äger redan 25 procent i JM.

Swedish Match - Frågan är varför ingen har lagt bud på extremt lönsamma och herrelösa bolaget. Med avknoppningen av cigarrverksamheten borde bolaget bli än mer attraktivt.

Lundin Mining - Metallprisernas rusning det senaste året gör att det flödar in pengar till gruvbolagens kassor. Peter Rockandel som nyligen har utsetts till vd är en utpräglad investmentbankir. Propår lär förekomma, skriver Di.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt