Nyhet

Hembergs

Hembergs bästa aktier för 2022 - Di

Avanzas tidigare sparekonom Claes Hemberg såg sin privata aktieportfölj ge en avkastning på 35,4 procent under 2021. De bolag som presterade bäst under året var Nibe som steg hela 103 procent, följt av Veoneer och Thule med uppgångar på 80 respektive 78 procent.

Inför 2022 hyser Hemberg störst förhoppningar kring Trelleborg, Haldex, Concentric och Thule. Att det är mycket verkstad som Hemberg sätter sina förhoppningar till beror på att den återkomsten som väntades för sektorn under 2021 inte riktigt inträffat än. Det uppger han till Dagens Industri.

Enligt Hemberg ligger kurspotentialen för dessa bolag på mellan 20-40 procent. "Det förväntar jag mig - annars blir jag besviken", säger Hemberg.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt