Stocks in Play - oregelbunden inledning, New Wave stiger på omvänd vinstvarning

Nyhet

{newsItem.title}

Stocks in Play - oregelbunden inledning, New Wave stiger på omvänd vinstvarning

Stockholmsbörsen har inlett fredagens handel i en oregelbunden tendens. New Wave har lämnat en omvänd vinstvarning samtidigt som bolag som Atrium Ljungberg, Fortinova, Vitec och Öresund har rapporterat under morgonen. Bayn och Implantica tyngs av riktade nyemissioner till rejäl rabatt mot gårdagens stängningskurs.

Efter 20 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,12 procent till 2 245,77. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,22 procent som lägst och 0,17 procent som högst.

Utdelningsjusterat, var OMXS30-indexet upp 0,15 procent. Under dagen har detta indexet rört sig inom intervallet -0,19 procent som lägst och 0,19 procent som högst.

Stockholm All-Share index (SAX) var upp 0,18 procent.

Varumärkesbolaget New Wave sällar sig till bolagen som gått starkare än förväntat under första kvartalet. Bolaget släpper sin rapport den 27 april och resultatet bedöms bli väsentligt högre än föregående år och jämfört med marknadens förväntningar.

AktieKursförändringKommentar
New Wave9,1%Lämnar omvänd vinstvarning för det första kvartalet
Vitec4,6%Rörelseresultatet steg med drygt 70 procent i första kvartalet
Atrium Ljungberg3,9%Förvaltningsresultatet blev högre än väntat i första kvartalet
Fortnova1,7%Ökar förvaltningsresulttet i första kvartalet
Öresund0,3%Substansvärdet var 140 kronor per aktie den 31 mars
Essity-0,7%Jefferies sänker till behåll (köp)
Evolution-1,6%DNB sänker till behåll (köp), riktkurs 1 500 kronor (1 200)
ICA−3,2%Handlas exklusive utdelning på 13 kronor per aktie
Gränges-4,1%Handelsbanken sänker till behåll (köp), riktkurs 130 kronor (125)
Bayn-5,9%Genomför riktad nyemission på 502 miljoner kronor till 14,6 procent rabatt
Implantica-7,8%Genomför riktad nyemission på 600 miljoner kronor till rabatt på 10 procent


http://media.finwire.com/media/FWM005DC3E-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev