Coinbase slår sig in i köptoppen hos Nordnet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Coinbase slår sig in i köptoppen hos Nordnet

Evolution och Embracer har längre prenumererat på topplaceringar bland Nordnets sparare men i april skedde ett trendbrott. Nyligen noterade Coinbase gör entré samtidigt som köp av defensiva aktier ökar.

Angående Coinbase kommenterar sparekonom Frida Bratt följande.

"Bolaget har redan fler ägare via Nordnets plattform än till exempel Netflix. Det är en högriskaktie, där aktiekursen kommer vara starkt beroende av utvecklingen i framför allt bitcoin. Och bitcoin är volatil och svåranalyserad."

Överlag syns färre tillväxtbolag på köplistan och en ökning av defensiva bolag såsom Telia och Astra Zeneca noteras. Evolution som varit ständigt återkommande bland de mest nettoköpta aktierna under månad efter månad har nu letat sig in på säljlistan.

Mest köptaMest sålda
InvestorSpotify
VolvoEvolution
TeliaSinch
SSABH&M
CoinbaseSEB
SASSwedish Match
KindredFingerprints Cards
AstraZenecaAtlas Copco
SBBAutoliv
KinnevikCastellum


http://media.finwire.com/media/FWM005E9E0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Nordnet

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordnet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev