IPO-nytt: 10 kommande börsnoteringar att hålla ögonen på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: 10 kommande börsnoteringar att hålla ögonen på

IPO-nytt:

Konsumentkedjan Kjell & Company, elladdningsbolaget Ctek, diagnostikbolaget Gradientech och medicinska cannabisbolaget CS Medica är några av de börsnoteringar som vi har att se fram emot! Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande  svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPACar.

Noteringsaktuella medtech-bolaget Gradientech ser stort intresse från ankarinvesterare

Gradientech, som ska noteras på First North under hösten, utvecklar diagnostiksystemet Quickmic, som gör en snabb antibiotikaresistensbestämning av prover från sepsispatienter.

Gradientech håller på att flytta in i nya lokaler vid Uppsala Science Park och under kvartalet har bolaget tillsatt nya anställda inom dataanalysutveckling och produktion.

Avseende den planerade noteringen i höst skriver vd Sara Thorslund att bolaget haft löpande diskussioner med ankarinvesterare och att intresset är stort. Noteringsdatumet är preliminärt satt till andra halvan av oktober.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Gradientech.

Innovativt svenskt spelplattformbolag inom Fantasy Sports – Teckna units i FSport inför notering


FSport är en svensk licensierad spelutvecklare, som via sin egenutvecklade spelplattform erbjuder spel inom genren Daily Fantasy Sports (”DFS”). Spelformen går ut på att deltagarna skapar  “fantasilag” med verkliga sportutövare, där deras faktiska prestationer live ligger till grund för en poängtävling mellan deltagarna med riktiga pengavinster i potten. Tidigare under året gjorde man dessutom en strategisk breddning av verksamheten genom förvärvet av en medieverksamhet med fokus på prestationsbaserad marknadsföring, så kallad affiliationmarknadsföring.

FSport befinner sig i en expansiv fas, med en färdig produkt och egna marknadsföringskanaler redo att börja skala upp verksamheten. För att säkerställa en fortsatt tillväxttakt, utökad produktutveckling och förbättrad varumärkeskännedom genomför man just nu en nyemission inför en planerad IPO på Nasdaq First North Growth Market.

”FSports idé om att kombinera en klassisk spelform med kundens strategiska val, är precis det som attraherar dagens och framtida konsumenter av digital underhållning och media”, säger FSports VD Staffan Lindgren.

Läs hela artikeln om emissionsaktuella FSport (annons).

Altorägda elbilsladdningsföretaget Ctek kan börsnoteras till hösten

Riskkapitalbolaget Altors elbilsladdningsföretaget Ctek kan börsnoteras till hösten. Det framgår i en intervju med Di som frågar sig om det här kan bli nästa Nibe.

ESG-vinnaren Ctek uppvisade en bruttomarginal om 55 procent för andra kvartalet i år, något som bäddar för en stark vinsttillväxt skriver Di. Vidare hade man en justerad rörelsemarginal om 21,5 procent.

Som närmaste konkurrent pekas Garo ut, ett bolag som sett sin aktie rusa på sista tiden. I bolagets senaste rapport redovisade man att laddningsverksamheten växte med 88 procent. Factsets estimat visar att Garo värderas till 40 gånger nästa års förväntade rörelseresultat.

På frågan om Cteks vd Jon Lind ser förvärvsmöjligheter svarar han: ”Vi ska kunna ta oss till 2 miljarder kronor utan förvärv, men det är ett fragmenterat landskap där många startat och försöker slå sig in. Vi är en potentiellt bra ägare.”

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Ctek.


Tips: Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected]. Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

VD-intervju i emissionsaktuella Increasor; ”Vi har skapat ett unikt affärskoncept”

Increasor Tech Invest genomför just nu sin sista nyemission inför noteringen som är planerad under 2021. I denna intervju (som ursprungligen publicerades i Finanstid) träffar vi VD Andreas Trouin som förklarar Increasor och affärskonceptet bakom tillväxtinkubatorn.

Hej Andreas! Tack för att du tog dig tid för en kortare intervju. Vill du börja med att berätta lite kort om Increasor och vad ni gör?

Hej! Tack själv! Increasor är en inkubator vars främsta fokus är att hjälpa start-ups och mindre tillväxtbolag att växa. Inom koncernen innehar vi flertalet olika verktyg för att få start-ups att växa. Bland annat har vi ett webbutvecklingsteam, ett designteam, ett redovisningsteam och ett team som jobbar inom corporate finance.

Till vår hjälp har vi en webbtidning med 100 000-150 000 sidvisningar om dagen som används bland annat som en marknadsföringskanal för att få företagen i vår inkubatorverksamhet att växa.

Läs hela intervjun och teckna i Increasor (annons).

Positiva resultat för IPO-aktuella CS Medica – neutralt råd från Affärsvärlden

Medicinska cannabisbolaget CS Medica presenterar positiva resultat för sin kräm mot psoriasis. Vd Lone Henriksen kommenterar; "Vi är mycket glada över dessa positiva resultat eftersom det följer våra mål inför marknadslanseringen av produkten under första halvåret 2021/2022."

Dessa resultat bekräftar att psoriasis-krämen visar positiva effekter och kan användas som en tilläggsprodukt. Det bevisar också att produkten kan kategoriseras som icke-irriterande/ icke-allergen.

Undersökningen omfattade 60 personer och utfördes vid dermatologikliniken vid Medical Gdańsk Universitet.

CS Media är noteringsaktuella och sista teckningsdag är den 31 augusti och handel är beräknad till 14 oktober. Notering sker på Spotlight Stock Market.

Tidningen Affärsvärlden hittar inga varningsflaggor i noteringsaktuella CS Medica, men stannar vid neutralt råd.

"Affärsvärlden bedömer att att värderingen är något förhöjd givet utvecklingsfasen och noterar att samtliga bolag inom cannabis-området, CBD eller THC, haft relativt dåliga börsnoteringar efter Stenocares succé 2018. Det är inte otänkbart att CS Medica bryter den trenden men vi stannar i en fyra i tärningsbetyg", skriver tidningen i sin slutsats. En fyra i betyg innebär ett neutralt råd på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för CS Medica.

Kjell & Company på väg mot börsen

Bildkälla: pressrelase Cision.


Hemelektronikkedjan Kjell & Company, som har norska riskkapitalbolaget FSN Capital som majoritetsägare, är nära en börsnotering. Det rapporterar Dagens industri. Enligt tidningens uppgifter kan listningen av Kjell & Company bli av redan tidigt under hösten. Ledningen är ute och träffar potentiella investerare”, skriver Di.

Kjell & Company har i spåren av coronapandemin gått starkt. Under årets sex första månader har försäljningen ökat med 17,8 procent till drygt 990 miljoner kronor, jämfört med samma period i fjol. Kjell & Company ägs till 71 procent av FSN Capital som tidigare gjort en rad succénoteringar med bland annat Instalco, Troax och BHG.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Kjell & Company.

Fastighetsbolaget Nivika sätter upp nya finansiella mål i samband med förberedelser för en börsintroduktion

Fastighetsbolaget Nivika har satt upp nya finansiella mål i samband med förberedelser för en börsintroduktion. Nivika Fastigheter är ett kassaflödesorienterat fastighetsbolag som förvärvar, förädlar och förvaltar fastigheter i Jönköping, Värnamo, Växjö samt på västkusten. Fastighetsbeståndet var värt 6,3 miljarder kronor per den 31 maj, en drygt fördubbling på tre år.

De nya finansiella målen sträcker sig fram till 2025. Nivikas främsta verksamhetsmål är att fastighetsportföljens värde i slutet av år 2025 ska uppgå till 12 miljarder kronor, 60 procent av portföljens värde ska bestå av bostäder och samhällsfastigheter. Tillväxten skall ske med bibehållen lönsamhet.

"Nivikas fokus på förvaltning som ger kassaflöde i kombination med projektutveckling av hyresbostäder och kommersiella fastigheter för egen långsiktig förvaltning skapar goda förutsättningar för fortsatt tillväxt. Vi har en stor projektportfölj som säkerställer detta och som till största del innehåller bostadsprojekt", kommenterar vd Niclas Bergman.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Nivikas.

Kryptobolaget Hilbert Group närmar sig listning på First North – möjlighet att delta i investerarträff 24/8

Kryptobolaget Hilbert Group närmar sig en listning på First North, skriver Di digital. Bland grundarna av Hilbert Group finner man bland annat fysikern Niclas Sandström och tidigare pokerproffset Magnus Holm.

Bolaget beskriver sig själva som ett investmentbolag som investerar i olika delar av krypto-ekosystemet. Noteringen är planerad till slutet på augusti.

”Vi sysslar bland annat med fondverksamhet, där vi har externa klienter som investerar i våra fonder. Vi har även en riskkapital-verksamhet där vi går in och köper aktier i krypto- och blockkedjerelaterade bolag. Vi säljer också dataanalys, vilket är ett område som har växt mycket på senare tid", säger Niclas Sandström, vd och medgrundare av Hilbert Group.

Läs mer och anmäl dig till bolagets investerarträff 24/8 (annons) och läs fler nyheter på vår bolagssida för Hilbert Group.

Söder Sportfiske planerar notering på First North

Söder Sportfiske, som säljer sportfiskeprodukter genom främst e-handel, meddelar idag att de avser att genomföra en notering på Nasdaq First North.

I samband med noteringen ska bolaget tillsammans med grundarna, Nicklas Jonsson och Henrik Sandahl, genomföra ett erbjudande av befintliga aktier i bolaget. Aktier kommer erbjudas för 47 kronor per aktie, vilket ger ett marknadsvärde om cirka 352 miljoner kronor.

Inför erbjudandet har Cervantes Capital, Cliens Kapitalförvaltning samt Grenspecialisten åtagit sig att, på samma villkor som för övriga investerare, förvärva aktier motsvarande cirka 40 procent av erbjudandet eller 37 procent av erbjudandet vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Söder Sportfiske.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Kina överväger att pressa data från kinesiska företag börsnoterade utomlands

Kinesiska tillsynsmyndigheter överväger att pressa kinesiska företag noterade utomlands att överlämna hantering och övervakning av sina uppgifter. Det skriver Reuters.

Enligt de nya åtgärderna kommer Kina att förbättra regleringen av gränsöverskridande dataflöden och säkerhet, slå till mot illegal verksamhet på värdepappersmarknaden och straffa bedräglig handel, marknadsmanipulation och insiderhandel, enligt ett uttalande från Kinas kabinett.

På samma tema inledde Peking en cybersäkerhetsutredning mot kinesiska taxiappjätten Didi Global som noterades i USA i slutet av juni. Didi har fått se sin aktie halveras sedan noteringen.

Amerikanska kapitalmarknader har varit en lukrativ finansieringskälla för kinesiska företag under det senaste decenniet men risken för ytterligare granskning kan nu avskräcka inhemska företag från att notera sig i USA.

Läs hela nyheten.

Svartlistade China Telecom steg kraftigt i börsdebuten på Shanghaibörsen

Den statligt majoritetsägda telekomjätten China Telecom steg runt 6,7 procent i den inledande handeln vid börsdebuten på Shanghaibörsen, månader efter att aktien avlistats från New York-börsen. Uppgången accelererade senare till 34 procent fram till stängningen.

Med det nyanskaffade kapitalet från Shanghai-noteringen ska China Telecom bygga ut sitt 5G-nätverk samt expandera inom molnbaserade data- och infrastrukturprojekt.

Framöver ska även China Mobile noteras på Shanghaibörsen, efter att bolaget svartlistats och avnoterats i USA efter anklagelser om kopplingar till den kinesiska militären.

Läs hela nyheten.

Cannabisbolaget PharmaCann siktar på notering i New York

Amerikanska cannabisbolaget PharmaCann har ansökt konfidentiellt om en notering i New York som kan värdera det till över 1 miljard dollar. Det skriver Reuters med hänvisning till källor.

Listningen, som kan bli av i höst, skulle hjälpa bolaget dra in kapital innan delstaten New York börjar tillåta marijuanaförsäljning i rekreativt syfte. Detta väntas komma någon gång under nästa år.

Förutom att listas i USA väntas bolaget troligen även genomföra en parallell notering i Kanada, uppger källorna. PharmaCann är förutom i New York också verksamma i fem andra amerikanska delstater.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien CTEK

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt